Ιωάννης Χιώτης στο “Π”: Με σχέδιο και μεράκι για τη Νίκαια που μας αξίζει

Ιωάννης Χιώτης στο “Π”: Με σχέδιο και μεράκι για τη Νίκαια που μας αξίζει

Του
ΙΩΑΝΝΗ ΧΙΩΤΗ
Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Νίκαιας – Ρέντη
με τον Συνδυασμό του Δημήτρη Λιντζέρη


Η Νίκαια και ο Ρέντης είναι δυο γειτονιές με βαριά Ιστορία, δυνατές μνήμες και απέραντη ευαισθησία. Είναι γειτονιές ζυμωμένες με μόχθο, ιδρώτα, περηφάνια και αξιοπρέπεια, που τις χαρακτηρίζει ο αγώνας για την επιβίωση των κατοίκων τους και η διαρκής προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή.

Για πολλά χρόνια οι γειτονιές αυτές αποτελούν την… πίσω αυλή της Αττικής, τις περιοχές που βρίσκονται στη σκιά, που κάποιοι δεν θέλουν ούτε να τις ακούνε. Για εμάς, όμως, που γεννηθήκαμε και ζούμε εδώ είναι ο τόπος μας, ο μικρόκοσμός μας, το ησυχαστήριο αλλά και το μετερίζι μας.

Μετά από χρόνια που ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και κοινωνικά στη Νίκαια και αφού καθημερινά διαπιστώνω ότι η πόλη μου δεν είναι αυτή που ονειρεύομαι, αυτή στην οποία θέλω να μεγαλώσουν τα παιδιά μου, αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του Δημήτρη Λιντζέρη και να συστρατευτώ μαζί του στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε τον δήμο που μας αρέσει, που θα καλύπτει τις επιθυμίες και τα «θέλω» μας, που θα είναι πρωτοποριακός και ανθρώπινος και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του δημότη. Στο πλευρό του ανθρώπου που έχει προβλήματα και δεν μπορεί να ανέβει στο πεζοδρόμιο γιατί δεν υπάρχουν ράμπες, εκείνου που θέλει να δει έναν φίλο του και δεν έχει ένα καλαίσθητο μαγαζί για να καθίσει και αναγκάζεται να πηγαίνει στον Κορυδαλλό, του δημότη που θέλει να ψωνίσει και πηγαίνει αλλού γιατί η Νίκαια δεν έχει αγορά. Στο πλευρό του οδηγού που θέλει να παρκάρει και δεν έχει χώρους στάθμευσης.

Αυτά τα μικρά θέματα, που στην ώρα τους για τον πολίτη γίνονται μεγάλα και του δυσκολεύουν τη ζωή, στοχεύουμε να αντιμετωπίσουμε στην αρχή. Τα υπόλοιπα, τα πιο μεγάλα, όπως την καθαριότητα, τα σχολικά κτίρια, τους χώρους αναψυχής και άθλησης, την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων του Ρέντη κ.λπ., θα τα αντιμετωπίσουμε παράλληλα αλλά με σχέδιο, τακτική και οργάνωση.

Έχουμε όραμα για τη Νίκαια και τον Ρέντη. Και προσωπικά έχω επαφή με τον κόσμο και ξέρω από πρώτο χέρι τι τον απασχολεί. Είμαι ένας από αυτούς και βγαίνω μπροστά για αυτούς. Με ξεκάθαρες θέσεις, αλλά χωρίς υποσχέσεις και φανφάρες. Με διάθεση, πίστη στον στόχο και μεράκι. Και, κυρίως, με τη διάθεση και τη δέσμευση να μην κάνω ποτέ πίσω σε αυτά που λέω, να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών τους και να είμαι πάντα λίγο καλύτερος απ’ όσο με περιμένουν.

Γι’ αυτό ζητώ την ψήφο τους. Για να είμαι όχι μπροστά από αυτούς αλλά μαζί με αυτούς. Συναγωνιστής και συνοδοιπόρος στον ωραίο αγώνα, για να κάνουμε τις γειτονιές μας κυψέλες δημιουργίας, ευαισθησίας και ανάπτυξης.

Το επιχειρούμε γιατί είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε. Δεν έχετε παρά να μας δώσετε την ευκαιρία να το αποδείξουμε…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ