Ανένδοτος ΠΑΣΟΚ κατά Κασιδιάρη!

Ανένδοτος ΠΑΣΟΚ κατά Κασιδιάρη!

Ανένδοτο κατά των Σπαρτιατών, αλλά επί της ουσίας σε βάρος του «αρχηγού» τους Ηλ. Κασιδιάρη, έχει κηρύξει το ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης σφυρίζουν αδιάφορα ή προσποιούνται πως δεν υφίσταται ζήτημα. Με παρέμβασή της τις προηγούμενες ημέρες, η Χαρ. Τρικούπη κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ούτως ώστε να διακοπεί η κρατική χρηματοδότηση προς τους Σπαρτιάτες.

Για την ακρίβεια να αποκλειστεί, καθώς τα κόμματα που εισήλθαν στη Βουλή στις πρόσφατες εκλογές θα εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2024. Άρα υπάρχει αρκετός χρόνος για να μπει μπλόκο στους Σπαρτιάτες. Το βασικό επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ είναι ότι, με βάση τις καταγγελίες του Β. Στίγκα, τα χρήματα από την κρατική χρηματοδότηση θα καταλήξουν σε εγκληματική οργάνωση, «επικεφαλής» της οποίας είναι ο Ηλ. Κασιδιάρης.

Είναι η δεύτερη κατά σειρά πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ ως προς τους Σπαρτιάτες.

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε καταθέσει νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τον αποκλεισμό του Ηλ. Κασιδιάρη από τη συμμετοχή του στις εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων. Η κυβέρνηση εξήγησε ότι δεν χρειάζεται καμιά νέα ρύθμιση και ότι, με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, αν ο Ηλ. Κασιδιάρης εκλεγεί, αυτόματα θα τεθεί σε αργία και δεν θα έχει καμιά συμμετοχή στα δρώμενα του Δήμου Αθηναίων.

Ωστόσο, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει την υπόθεση από μια άλλη σκοπιά. Θεωρεί ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης έπρεπε να είχε αποκλειστεί, προκειμένου να μην καταγραφεί η απήχηση μιας εγκληματικής οργάνωσης. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τον κεντρικό δήμο της χώρας, κατά συνέπεια το μήνυμα θα ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα.

Η κυβέρνηση είτε δεν κατανόησε τη σημασία αυτής της παραμέτρου είτε το έκανε σκόπιμα, με το βλέμμα στραμμένο στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην πρωτεύουσα – για την ακρίβεια στις ψήφους των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ