-ΜΕΤΡΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

-ΜΕΤΡΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ


Συγγραφέας
ΣΤΑΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS ο τιμητικός τόμος για τον Περικλή Σφυρίδη, με τίτλο «Μέτρον πάντων άνθρωπος».

Τον τόμο επιμελήθηκε η Σωτηρία Σταυρακοπούλου. Κείμενο οπισθοφύλλου: Στις 5 Οκτωβρίου του 2023 συμπληρώνονται τα ενενηντάχρονα του γιατρού και συγγραφέα Περικλή Σφυρίδη, ημέρα που ορίστηκε ως η opening day του τμήματος της Βιβλιοθήκης Bissell, του Κολεγίου ANATOLIA, που θα φιλοξενεί το Αρχείο και τις Συλλογές των βιβλίων του. Με την αφορμή αυτή, ανέλαβα την πρωτοβουλία της δημιουργίας του παρόντος τιμητικού τόμου και της επίδοσής του στα επικείμενα εγκαίνια.

Επειδή ο κύκλος των φίλων και αναγνωστών του ήταν μεγάλος, απευθύνθηκα, κατά την κρίση μου, σε ανθρώπους των γραμμάτων, που είτε τον γνώριζαν προσωπικά, είτε είχαν μελετήσει το έργο του.

Οι 42 εργασίες που συγκεντρώθηκαν, μελέτες, κριτικά άρθρα, μαρτυρίες κ.ά., δείχνουν την πρόθυμη ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μου, αναγνωρίζοντας έτσι την μεγάλη προσφορά του τιμώμενου στα γράμματά μας. Σωτηρία Σταυρακοπούλου

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Σωτηρία Σταυρακοπούλου γεννήθηκε στον Βόλο το 1957, αλλά από το 1975 ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και μελέτες για την δημώδη και την καθαυτό νεοελληνική λογοτεχνία, με έμφαση στη μεταπολεμική πεζογραφία της Θεσσαλονίκης, καθώς και μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων. Από τις εκδόσεις «IANOS» κυκλοφορούν τα βιβλία της: Επ’ αφορμή (2011), Τα Ερωτικά διηγήματα του Περικλή Σφυρίδη (2013), Τα Εσώψυχα του Ντίνου Χριστιανόπουλου (2019).


ΕΚΔΟΣΕΙΣ IANOS

Κατηγορία: Βιογραφίες, Αφιερωματικοί τόμοι

ISBN:
978-618-5646-19-6


Σχολιάστε εδώ