Β. Καράλη στο “Π”: Άλμα προς τον τριτογενή τομέα θα επιχειρήσει ο Δήμος Ορχομενού

Β. Καράλη στο “Π”: Άλμα προς τον τριτογενή τομέα θα επιχειρήσει ο Δήμος Ορχομενού

Της
ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΛΗ
Δημάρχου Ορχομενού


O Δήμος Ορχομενού την επόμενη πενταετία θα επιχειρήσει το άλμα στον τριτογενή τομέα, τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα, τη θωράκιση πολιτών και δήμου απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, την ενίσχυση του εθελοντισμού στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, την ολοκλήρωση βασικών έργων υποδομής, τη σταδιακή μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και την ενδυνάμωση και διεύρυνση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Σε εξέλιξη είναι το οραματικό έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων στον Ορχομενό, συνεχίζεται η ανασκαφική δραστηριότητα και ξεκινούν οι εργασίες αναστήλωσης της Ακρόπολης του Γλα, συνεχίζονται οι εργασίες αναστήλωσης του Τύμβου του Σύλλα, ο δήμος εντάχθηκε στο πρόγραμμα πολιτιστικές διαδρομές Στερεάς Ελλάδας, προωθούμε την αξιοποίηση των σπηλαίων Ακραιφνίου και Παύλου, συνδέουμε, μέσω μελέτης για την ολιστική αξιοποίηση και ανάδειξη, τις Πηγές των Χαρίτων (περιοχή Na­tura) με το Αρχαιολογικό Πάρκο.

Ολοκληρώνουμε βασικά έργα υποδομής, που καθυστέρησαν δεκαετίες, και αναβαθμίζουμε το σύνολο των σχολικών ε­γκαταστάσεων του Δήμου Ορχομενού, μέσω χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Προωθούμε τη σταδιακή μετάβαση του δήμου στην ψηφιακή εποχή, για τη ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Εκσυγχρονίζουμε τον πρωτογενή τομέα μέσω ενός τόξου έργων αναδασμών στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή ευθύνης του δήμου και άρδευσης των καλλιεργειών με συστήματα κλειστών αγωγών (είναι ήδη σε εξέλιξη νέο έργο άρδευσης με κλειστούς αγωγούς σε έκταση 5,5 χιλιάδων στρεμμάτων), ενώ αναβαθμίζουμε το α­γροτικό δίκτυο μέσω σχετικής χρηματοδότησης.

Θωρακίζουμε τον δήμο και τους δημότες απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Εγκαινιάζουμε τις επόμενες ημέρες πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, με ηλεκτρονικούς αισθητήρες και κεντρική πλατφόρ­μα ελέγχου (και στα σχολεία), ενώ έχουμε επικαιροποιήσει τους χάρτες πλημμύρας της περιοχής και έχουμε υποβάλει τις σχετικές προτάσεις για την υλοποίηση απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων. Μέ­σω του συγκεκριμένου προγράμματος, διευκολύνουμε και στηρίζουμε τη δημιουργία εθελοντικών ομάδων στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας.

Ενισχύουμε την κοινωνική μας δράση προκειμένου ο δήμος να αποτελεί το δίχτυ προστασίας των ευάλωτων συμπολιτών μας στις αλλεπάλληλες κρίσεις που πλήττουν τη χώρα μας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: orchomenos-press.blogspot.com


Σχολιάστε εδώ