Μαν. Καραμήτσος στο “Π”: Μπαίνουμε μπροστά γιατί θέλουμε να έχει… μέλλον η Ύδρα

Μαν. Καραμήτσος στο “Π”: Μπαίνουμε μπροστά γιατί θέλουμε να έχει… μέλλον η Ύδρα

Του
ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ
Υποψήφιου Δημάρχου Ύδρας


Υπηρέτησα και υπηρετώ για εννέα χρόνια περίπου με σθένος και τιμιότητα, με το 100% της ψυχής μου, την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό μου το αναγνώρισαν οι συμπολίτες μου και με τίμησαν με την ψήφο τους δύο φορές, και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Τα χρόνια υπηρεσίας μου στον δήμο με έκαναν να νιώσω έτοιμος να αναλάβω τη διοίκησή του. Έχω ένα όνειρο για το νησί μου, να το δω αστραφτερό, από άκρη σε άκρη, ασφαλές και φιλικό στους συμπολίτες και στους επισκέπτες του. Το όραμα αυτό εκφράζεται μέσα από τη δημιουργία του συνδυασμού «Μέλλον της Ύδρας», έχοντας στο πλευρό μου ανθρώπους άξιους και τολμηρούς, με τους οποίους θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να σταθούμε δίπλα σε όλους τους πολίτες της Ύδρας, χωρίς φόβο και πάθος.

Θέλουμε να πετύχουμε πολλά και σημαντικά πράγματα, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε ανθρώπους με γνώσεις και ικανότητες. Να βελτιώσουμε τα εισοδήματα των νέων με την προσέλκυση επενδύσεων, ώστε οι νέοι να μη φεύγουν από το νησί μας. Θεωρώ πως με λίγη προσπάθεια και καλή θέληση όλα είναι εφικτά. Μου αρέσει να επικοινωνώ με τον κόσμο και να ακούω τους προβληματισμούς του, να λύνω τα προβλήματα και όχι να περιμένω άλλους να τα λύσουν, αυτό με δίδαξε ο πατέρας μου, αυτό διδάσκω κι εγώ στο παιδί μου. Πρέπει να σηκωθείς από τον καναπέ για να βρεις τις λύσεις.

Το ότι κατεβαίνω υποψήφιος δήμαρχος αυτήν τη φορά δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θέλω να μηδενίσω το έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Δεν είναι του χαρακτήρα μου. Άλλωστε, ως εντεταλμένος σύμβουλος και αντιδήμαρχος τα τελευταία χρόνια πολέμησα με την ψυχή μου για τη βελτίωση της εικόνας του νησιού μας. Ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Ο δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που πρέπει να εξελίσσεται συνεχώς για να μπορεί να αντιμετωπίσει νέες ανάγκες, νέες προκλήσεις. Σήμερα αυτό που αφουγκράζομαι είναι η απαίτηση των συμπολιτών μου για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, έντονο είναι το πρόβλημα της καθαριότητας στους δημόσιους χώρους λόγω ανεπαρκούς διαχείρισης των απορριμμάτων. Μετά από εννέα χρόνια διοίκησης του δήμου, έργα μεγάλων υποδομών έχουν εξαγγελθεί, αλλά δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί, με τις συνεχιζόμενες παρατάσεις συμβάσεων να έχουν αποτέλεσμα την καθυστέρηση υλοποίησής τους.

Από την ενασχόλησή μου με τον δήμο έχω καταλήξει στα πράγματα που πρέπει να γίνουν με το… καλημέρα. Γι’ αυτό πρώτο μέλημά μου θα είναι η στελέχωση της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Δήμο Σπετσών για τη διαδημοτική συνεργασία των τελευταίων ετών, αλλά ο δήμος μας πρέπει να αποκτήσει και πάλι μια Οικονομική Υπηρεσία με ικανά και άξια στελέχη, με γνώσεις. Αμέσως μετά θα πάρει σειρά το θέμα των σκουπιδιών. Όπως προείπα, θέλω να δω το νησί μου και πάλι αστραφτερό, από άκρη σε άκρη. Ένα άλλο θέμα που επείγει, επίσης, είναι η αλλαγή σωληνώσεων ύδρευσης στην περιοχή Πουαγιά, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το νερό.

Στόχος μου είναι να πάμε το νησί πολλά βήματα μπροστά, κάτι που –όπως βλέπω καθημερινά– θέλουν και οι συμπολίτες μας… Όλοι θέλουμε την εξέλιξη, πόσω μάλλον όταν αφορά τον τόπο μας και το σπίτι των παιδιών μας. Αυτό είναι μια αρχή στη ζωή μου. Πάντα επιδιώκω τη λύση των προβλημάτων και την εξέλιξη. Πάντα είμαι στην πρώτη γραμμή και εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα. Από την καρέκλα του γραφείου δεν λύνονται όλα.

Είναι ευλογία να έχεις μεγαλώσει σε έναν τέτοιο τόπο και γενικά να δημιουργείς τη ζωή σου σε ένα νησί της Ελλάδας, πόσω μάλλον στην Ύδρα, που δεν της λείπει τίποτα. Είναι ευλογία να μεγαλώνουν τα παιδιά σου σε ένα υγιές περιβάλλον, με ασφάλεια και χωρίς φόβο. Είναι ένα νησί που συνδυάζει πολλά πράγματα, φυσικό περιβάλλον, θάλασσα και βουνό, όπου μπορείς να απολαύσεις απέραντες βόλτες στη φύση και στα σοκάκια, βουτιές στα καταγάλανα νερά των παραλιών της. Η Ύδρα είναι ένας κοσμοπολίτικος τουριστικός προορισμός, που ενέπνευσε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Πάνω από όλα, όμως, η Ύδρα είναι νησί με τεράστια Ιστορία και ναυτική παράδοση. Ένα νησί με ένδοξο παρελθόν και γενέτειρα πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων. ΥΔΡΑ – ΙΕΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: fonitisydras.com


Σχολιάστε εδώ