Μάκης Κουρής: Χορτάσαμε πλημμύρες και πυρκαγιές!

Μάκης Κουρής: Χορτάσαμε πλημμύρες και πυρκαγιές!

–Έχουν μαζευτεί πολλά τους τελευταίους μήνες

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Δεν πρέπει κανείς να είναι παραπονούμενος… Είχαμε όλα τα αγαθά χάρη στην παραγωγή από τα χωράφια. Τίποτα δεν έλειπε από το τραπέζι. Ακόμη και οι κτηνοτρόφοι ήταν ικανοποιημένοι.

«Κατοικώ στη Σαρωνίδα. Η φοβερή πλημμύρα ήταν η χειρότερη. Κουβάλησε κοτρόνες και έφραξε τον δρόμο Σαρωνίδας – Αναβύσσου. Δεν είχαμε ούτε ρεύμα ούτε νερό ούτε διαδίκτυο», δηλώνει η Ναννώ Σπ. Μαρινάτου.
Πόση καταστροφή να αντέξουμε; Πόση φρίκη να μεταβολίσουμε; Ζωές χαμένες, σπίτια ξεχαρβαλωμένα, περιουσίες και υποδομές διαλυμένες, ζώα πνιγμένα, άνθρωποι σε απόγνωση και σοκ, ψυχικά ερείπια. Ακραίες εικόνες καθημερινά, αδιάκοπα. Καταιγισμός πόνου και απελπισίας. Οδύνη που δεν χωνεύεται εύκολα.

Η χώρα πλήττεται από την ένταση των φαινομένων και τη συστημική ανεπάρκεια που μας βασανίζει εδώ και δεκαετίες. Συνδυασμός που σκοτώνει, απέναντι στον οποίο είμαστε αθωράκιστοι, μετέωροι, βουβοί, λες και περιμένουμε το επόμενο κακό, σχεδόν βέβαιοι πως θα έρθει. Έχουν μαζευτεί πολλά τους τελευταίους μήνες, Τέμπη, Πύλος, Ρόδος, Νέα Αγχίαλος, Έβρος, οι κροάτες χούλιγκαν και η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, ο «Daniel», το μακελειό στη Λούτσα, βία και καταστροφή, με ένταση όλο και μεγαλύτερη κάθε φορά. Ο ύπαρχος απωθεί ξανά και ξανά τον Αντώνη από τον καταπέλτη του πλοίου, μέχρι που το σώμα του βγαίνει από το πλάνο και πέφτει στο νερό, χάνεται…

Μα, είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν… Όλα είναι δυνατά. Τα πάντα. Ακόμη και τα πιο άγρια, τα πιο αδιανόητα, τα πιο τραγικά.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ