Έμειναν στο “Χ” κοιτώντας την ευρώπη…

Έμειναν στο “Χ” κοιτώντας την ευρώπη…

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ολυμπιακό στην OPAP ARENA στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα Stoiximan Super League, 2023-24.

H AEK προηγήθηκε στο 22′ με κοντινό πλασέ του Εσέκιελ Πόνσε (το πρώτο γκολ μετά την επιστροφή του) που αξιοποίησε την ασίστ του Λάζαρου Ρότα, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε στο 38′ με το γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Στο πρώτο 20άλεπτο η ΑΕΚ, ανώτερη, έδειξε τα περυσινά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της δείχνοντας πως ο Ματίας επαναλαμβάνει την πετυχημένη συνταγή, καθώς δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να κινηθεί στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ έβγαλε αντίδραση και η ΑΕΚ έδωσε χώρο παίζοντας “φοβισμένα” με το αμυντικό σχήμα της να βρίσκεται πάλι με προβλήματα τραυματισμού καθως ο Βίντα ένιωσε πολλές ενοχλήσεις όπως και ο Ρότα με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν το αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν αφησε τον Ολυμπιακό να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες ενω ο Μαρτίνεθ επέλεξε να θωρακίσει την αμυνά του εν όψη του παιχνιδιού στην Ευρώπη.

Απο την άλλη ο Αλμέιδα με τις αλλαγές που έκανε προσπάθησε να χτυπήσει το “παιχνίδι” χωρίς ομως να πάρει το μεγάλο ρίσκο της ήττας  έχοντας την ερχόμενη πέμπτη ενα πολυ δύσκολο μάτς.

Να θυμίσουμε πως στο 12′, ο Πορτογάλος διαιτητής Αρτούρ Σοάρες πήρε πίσω την απόφασή του για πέναλτι του Κίνι στον Ρότα, μετά από έλεγχο στο VAR, όμως σε κάθε περίπτωση είχε υπάρξει αμέσως νωρίτερα πέναλτι του Κίνι στον Ελίασον που ούτε δόθηκε, ούτε εξετάστηκε από το VAR! Επίσης στο 59′ ακυρώθηκε γκολ του Σέρχιο Αραούχο μέσω VAR για χέρι του Πινέδα στην αρχή της φάσης.

ΓΚΟΛ: 22′ Πόνσε / 38′ Ελ Κααμπί
Κίτρινες: 24΄Σιμάνσκι, 49′ Ρότα / 14′ Φορτούνης, 62′ Μπιέλ, 79′ Ρόντινει
Κόκκινη: –
Δοκάρι: –

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα (46′ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Γιόνσον (46΄Πινέδα), Σιμάνσκι (75′ Ζίνι), Ελίασον (75′ Άμραμπατ), Τσούμπερ, Αραούχο (72΄Γαλανόπουλος), Πόνσε

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Μαντί, Έσε (82′ Ορτέγκα), Φορτούνης (69′ Ιμπόρα), Μασούρας (54′ Μπιέλ), Ποντένσε (54΄Σκάρπα), Ελ Κααμπί (81′ Γιόβετιτς).


Σχολιάστε εδώ