Σ. Φάμελλος στη ΔΕΘ: Κολοσσιαίες οι ευθύνες Μητσοτάκη, υπουργών και Περιφέρειας – Αλλεργικός στην κριτική ο πρωθυπουργός

Σ. Φάμελλος στη ΔΕΘ: Κολοσσιαίες οι ευθύνες Μητσοτάκη, υπουργών και Περιφέρειας – Αλλεργικός στην κριτική ο πρωθυπουργός

Με σκληρή κριτική ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος. «Απαράδεκτη η κίνηση Μητσοτάκη να δεσμεύσει το Σαββατοκύριακο της αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ (…) Αυτό αποδεικνύει ότι ο Μητσοτάκης είναι αλλεργικός στην κριτική, την φοβάται και την αποφεύγει» ανέφερε  καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ευθύνες για την έκταση των φυσικών καταστροφών του καλοκαιριού, ενώ τον κατηγόρησε και για αλλεργία στη κριτική με αφορμή ότι στέρησε από την αξιωματική αντιπολίτευση το Σαββατοκύριακο που δικαιούτο στη ΔΕΘ.


Σ.Φάμελλος: Η Ελλάδα δεν ήταν και δεν είναι θωρακισμένη απέναντι στα ακραία φαινόμενα

Συνεχίζοντας υποστήριξε: «Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη και δεν ήταν θωρακισμένη. Χρειάζεται μία ισχυρή Πολιτεία με σχεδιασμό που θα στηρίζονται στη επιστήμη. Οι κρίσεις είναι διεθνείς, αλλά στη χώρα μας μεγεθύνονται γιατί η κυβέρνηση δεν επένδυσε στην πρόληψη, και αυτό είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Δεν είναι αναπόφευκτες οι κρίσεις».

«Είναι αλλεργικός στην κριτική, την αποφεύγει και την φοβάται». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βασίζεται στην επικοινωνία και προσέθεσε ότι «εμείς επιλέγουμε ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης που να αντιμετωπίζει τα προβλήματα καθώς σήμερα η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα ντόμινο ανασφάλειας».

Όσον αφορά στην οικονομία είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε τη χώρα έξω από τα μνημόνια και με ρυθμισμένο το χρέος και σήμερα έχουμε «διόγκωση και του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους και ακραία ακρίβεια». «Η κατάσταση αυτή δεν θα αλλάξει με την επενδυτική βαθμίδα. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης φαίνονται με το εργασιακό νομοσχέδιο» σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία ή ταχεία ανόρθωση στη Θεσσαλία και στον Έβρο καθώς υπάρχει κίνδυνος αποανάπτυξης και πληθυσμιακής κρίσης.

Με πληροφορίες απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ