Είναι για γέλια ή για κλάματα;

Είναι για γέλια ή για κλάματα;

Ωραίες και χρήσιμες οι τριμερείς με Κύπρο και Ισραήλ, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και ουσία και περιεχόμενο, εκτός από ωραίες δηλώσεις και χειραψίες.

Διαβάσαμε το ανακοινωθέν και τις δηλώσεις των τριών ηγετών και δεν ακούσαμε τίποτα, για πρώτη φορά, για τον αγωγό East Med, παρά μόνο τον κ. Νετανιάχου να ομιλεί για τις διάφορες εναλλακτικές οδούς εξαγωγής του φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Ευρώπη. Και αυτό έγινε ενώ έχουν φουντώσει οι πληροφορίες ότι στην επικείμενη επίσκεψή του στην Άγκυρα, την πρώτη μετά από μια 12ετία θα μπει στο τραπέζι το παλιό σχέδιο για μεταφορά του ισραηλινού φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας προς την Ευρώπη.

Οι Ισραηλινοί, μάλιστα, την παραμονή της τριμερούς φρόντισαν να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Ενέργειας Ισραήλ – Τουρκίας, όπου συζητήθηκε και το θέμα του φυσικού αερίου. Το μόνο καινούργιο που βγήκε από την τριμερή είναι ότι ο Νετανιάχου κάλεσε τις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες να επεκταθούν στο Ισραήλ!

Δεν ξέρουμε αν είναι για γέλια ή για κλάματα. Τη θέση του East Med, ενός στρατηγικής σημασίας έργου, να παίρνει η παραγωγή γιαουρτιού και ρυζόγαλου…

Να μην ξεχαστούν με το πέσιμο της αυλαίας

Στα θετικά, πάντως, είναι η πρόταση Μητσοτάκη για πρόσκληση και της Ινδίας σε ένα σχήμα 3 + 1, καθώς η μεγάλη χώρα της Ασίας αναζητά διάδρομο προς τη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Μένει, βεβαίως, να αποδειχθεί ότι αυτά δεν είναι σχέδια επί χάρτου και απλώς δηλώσεις για εντυπωσιασμό, αλλά έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και δεν θα ξεχαστούν με το πέσιμο της αυλαίας της τριμερούς.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ