Άνεμος αισιοδοξίας στο ΠΑΣΟΚ

Άνεμος αισιοδοξίας στο ΠΑΣΟΚ

–Οι στόχοι της Χαρ. Τρικούπη στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης

Αν και το τοπίο σε σχέση με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης παραμένει θολό (μόλις πριν απο 2 εβδομάδες οριστικοποιήθηκαν οι συνδυασμοί των υποψηφίων), στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας όσον αφορά τα αποτελέσματα της κάλπης.

Και αυτό παρά τη δυστοκία που υπήρξε σε αρκετές περιπτώσεις στην επιλογή των υποψηφίων, ενώ εκφράζονται αμφιβολίες ως προς την απήχηση που μπορεί να έχουν ορισμένοι εξ αυτών. Στο επιτελείο του Ν. Ανδρουλάκη θεωρούν ότι στην πορεία όλα αυτά θα ξεπεραστούν (αμβλυνθούν) και το Κίνημα θα δώσει τη μάχη των εκλογών υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Στόχος, να πιστοποιηθεί από τα αποτελέσματα της κάλπης (πρωτίστως σε επίπεδο περιφερειών) η ενίσχυση της απήχησης του Κινήματος στην ελληνική κοινωνία, όπως αυτή καταγράφηκε στις πρόσφατες διπλές εθνικές εκλογές.
Εκτιμούν, μάλιστα, ότι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις περισσότερες περιφέρειες θα επιτύχουν ένα ποσοστό ίσο με αυτό των εθνικών εκλογών ή και υψηλότερο.

Η Αττική είναι ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της Χαρ. Τρικούπη, όπου ο στόχος είναι ο Γ. Σγουρός να περάσει στον β’ γύρο. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα πάντα θα είναι ανοιχτά για τον τελικό νικητή αν καταφέρει να συσπειρώσει τις αντιδεξιές δυνάμεις της περιφέρειας. Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο είναι περιφέρειες που δημιουργούν αυξημένες προσδοκίες στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ.

Και φυσικά η μάχη για τον Δήμο Αθηναίων βρίσκεται στην κορυφή του ενδιαφέροντος του Ν. Ανδρουλάκη.
Ο καταξιωμένος στον τομέα του Χάρης Δούκας ξεκίνησε σχετικά αργά την προεκλογική του εκστρατεία και αυτό δυσκολεύει αρκετά την προσπάθειά του, καθώς θα πρέπει αρχικά να τον γνωρίσουν οι πολίτες και στη συνέχεια να του δώσουν την ευκαιρία να εκθέσει τις απόψεις (ιδέες) του για το αύριο της πρωτεύουσας.

Στη Χαρ. Τρικούπη αντιμετωπίζουν τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση ως ενδιάμεσο σταθμό για τις ευρωεκλογές του 2024, οι οποίες θα έχουν περισσότερα πολιτικά χαρακτηριστικά και τα αποτελέσματά τους θα είναι μετρήσιμα. Τότε ο πήχης θα μπει πολύ ψηλά: Να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα και να αναλάβει επί της ουσίας τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόθεση του κ. Ανδρουλάκη είναι να εκμεταλλευτεί το κενό του ΣΥΡΙΖΑ, που λόγω εσωτερικών διεργασιών αδυνατεί να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση. Εκτιμά δε ότι ο δρόμος που έχουν να διανύσουν στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να καταφέρουν να ανασυνταχθούν θα είναι μακρύς.

Τις εκτιμήσεις του αυτές δεν τις συμμερίζονται όλοι στο ΠΑΣΟΚ. Αρκετά στελέχη θεωρούν ότι με την εκλογή νέου προέδρου είναι πολύ πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακτήσει τη δυναμική του. Ιδίως αν διάδοχος του Αλ. Τσίπρα είναι ο Στ. Κασσελάκης.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ