Το θρίλερ που έγινε… σαπουνόπερα! Το κοινό συμφέρον ενώνει ξανά τους Σπαρτιάτες!

Σε σαπουνόπερα χαμηλής ποιότητας εξελίσσεται το θέμα των Σπαρτιατών, με σκηνές απείρου κάλλους και γεγονότα που προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα, δυσφορία, μαζί και σκωπτικά σχόλια.

Ηγεσία και βουλευτές, αφού αντάλλαξαν καταγγελίες και βαρύτατες κατηγορίες για «greek mafia» και πρακτικές «Δον Κορλεόνε», ξαφνικά ομονόησαν και αποφάσισαν να συνεχίσουν από κοινού, ωσάν να μη συνέβη τίποτα απολύτως. Αντιλήφθηκαν, έστω και με καθυστέρηση, ότι από τη διαμάχη και την πιθανή διάλυση του κόμματος θα βγουν χαμένοι όλοι, μηδενός εξαιρουμένου. Σε πολιτικό, αλλά κυρίως σε οικονομικό επίπεδο – από την κυβέρνηση υπήρξαν διαρροές και για ενδεχόμενη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης.

Έτσι, ο επικεφαλής των Σπαρτιατών Β. Στίγκας, λίγα 24ωρα μετά τη διαγραφή τριών βουλευτών (Κόντης, Δημητροκάλλης, Κατσιβαρδάς), τους απηύθυνε πρόσκληση να επιστρέψουν στο κόμμα. Εκείνοι έσπευσαν ασμένως να ανταποκριθούν στην πρόσκληση, καλώντας, ωστόσο, τον κ. Στίγκα να (τους) ζητήσει συγγνώμη για τα περί «μαφίας».

Εκείνος ζήτησε, όπως υποστηρίζουν, και έτσι επέστρεψαν στις τάξεις του κόμματος. Ανάλογα κινήθηκαν δύο ακόμη βουλευτές (Μανούσος, Φλώρος), οι οποίοι στις αρχές της εβδομάδας είχαν ανεξαρτητοποιηθεί.
Αυτός, ωστόσο, που έβαλε βαριά τη σφραγίδα του στη σαπουνόπερα που εξελίχθηκε αυτές τις τελευταίες ημέρες ήταν ο Β. Στίγκας. Αρχικά κατήγγειλε τον Ηλ. Κασιδιάρη ότι λειτουργεί ως «greek mafia», αλλά στην πορεία διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε ακριβώς τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού, αλλά άλλους… εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες. Διέγραψε τρεις βουλευτές και στη συνέχεια τους παρακαλούσε να επιστρέψουν.

Και το… καλύτερο: Ενώ διακηρύττει ότι δεν έχει καμιά σχέση και επικοινωνία με τον Ηλ. Κασιδιάρη, θα τον στηρίξει για τον Δήμο Αθηναίων!

Αντιλήφθηκε, προφανώς, ότι αν επιμείνει στη διαμάχη του με τους βουλευτές, αλλά κυρίως με τον Ηλ. Κασιδιάρη, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει την αρχηγία των Σπαρτιατών και όλα τα προνόμια που απορρέουν από τη θέση αυτή.

Η υπαναχώρησή του αυτή, ωστό­σο, δεν του διασφαλίζει διά βίου την καρέκλα του επικεφαλής, καθώς, ό­ποτε δεν υπακούει στις εντολές του Ηλ. Κασιδιάρη, θα κινδυνεύει με ανατροπή και εκθρονισμό.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ