Θ. Μπακατσιάς στο “Π”: Η Εθνική και ο Γιάννης

Θ. Μπακατσιάς στο “Π”: Η Εθνική και ο Γιάννης

Του
ΘΥΜΙΟΥ ΜΠΑΚΑΤΣΙΑ
Πρώην Διεθνούς Πλεϊμέικερ


Νομίζω ότι η Εθνική μας δεν μπορούσε να πετύχει κάτι περισσότερο στο Μουντομπάσκετ. Ό,τι ήταν να κατορθώσει το έπραξε, το να πάει πιο ψηλά έμοιαζε ανέφικτο.

Με αυτά που λέω δεν θέλω να μειώσω την προσπάθεια ούτε των παιδιών ούτε του Δημήτρη Ιτούδη. Ο καθένας από την πλευρά του πάλεψε, μόχθησε, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν πήγαινε παραπάνω.

Το θέμα είναι τι θα γίνει στο εξής, όχι μόνο για την Εθνική, αλλά για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Διότι, κατά τη γνώμη μου, αν εξαιρέσουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που είναι η βιτρίνα, πιο βαθιά, πιο μέσα δεν υπάρχει τίποτα. Δεν υπάρχει σοβαρό πλάνο, ούτε προοπτική. Όταν ομάδες που χρωστάνε κάνουν άκοπα μεταγραφές, τι συζητάμε μετά;

Όσο για την Εθνική, πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει και ο απόλυτος επαγγελματισμός κυριαρχεί. Σου λέει ο άλλος, δεν μπορώ να παίξω, πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου, το σώμα μου. Δεν κατακρίνω κανέναν, ειδικά όταν εξηγείται εγκαίρως, απλώς σημειώνω τη διαφοροποίηση των καταστάσεων στο πέρας του χρόνου.

Για τον Γιάννη, όμως, που είναι φαινόμενο και αθλητής τεράστιος, θέλω να συμπληρώσω κάτι. Αφού όλοι λίγο – πολύ γνωρίζαμε ότι τελικά δεν θα μετάσχει στη διοργάνωση, γιατί φτάσαμε στις τελευταίες ημέρες με το θέμα να έρπεται; Δεν θα έπρεπε το ζήτημα να διευθετηθεί εγκαίρως και να έχει επιδειχθεί μέριμνα για τους υπόλοιπους, για την ομάδα; Σύμφωνοι, ο Γιάννης θα αγωνίζεται όποτε μπορεί, το έχουμε εμπεδώσει. Η Εθνική, όμως, έχει την πολυτέλεια να περιμένει;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: basketworld.net


Σχολιάστε εδώ