Τ. Γιαννακόπουλος στο “Π”: Απαιτείται διαμόρφωση πολιτικού ήθους στη διαχείριση της ουσιαστικής τοπικής εξουσίας

Τ. Γιαννακόπουλος στο “Π”: Απαιτείται διαμόρφωση πολιτικού ήθους στη διαχείριση της ουσιαστικής τοπικής εξουσίας

Του
ΤΑΣΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Υποψήφιου Δημάρχου Αμαρουσίου


Όντας ενεργός πολίτης από το 1998 μέχρι σήμερα, έλαβα θέση για επιλογές της Δημοτικής Αρχής στο Μαρούσι μέσα από τις στήλες του τοπικού Τύπου, ενώ διετέλεσα και αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου το έτος 2007.

Όπου και να στρέψει κάποιος το βλέμμα του στην πόλη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα διακρίνει εγκατάλειψη στις υποδομές, ανυπαρξία σχεδιασμού, Δημοτική Αρχή απομακρυσμένη από τα δημόσια πράγματα, «εξαφανισμένους», απόμακρους διοικούντες και εμφανή, γενικευμένη δυσαρέσκεια των δημοτών.

Η αναξιοπιστία, ενδεχομένως και η ανικανότητα του δημάρχου στα μάτια ενός μεγάλου μέρους των πολιτών θεωρείται δεδομένη, αρκεί να μιλήσει κάποιος μαζί τους.

Αντίστοιχα, μια ομάδα που τον πλαισιώνει «χωνεύει», ως φαίνεται, τα οφέλη της εξουσίας και αδυνατεί να παραγάγει έργο για τους πολίτες, ενώ απέχει από την πραγματικότητα και δεν διατηρεί ουσιαστική σχέση με την τοπική κοινωνία και τα πιεστικά προβλήματά της.

Απαιτούνται ισχυρές πρωτοβουλίες, ιδίως στην καθημερινότητα των πολιτών. Απαιτείται πειστική δημοτική εκπροσώπηση, αξιόπιστη πρόταση και μελλοντικά μια ακόμα πιο αξιόπιστη διοίκηση. Η ανάγκη είναι επιτακτική.

Εντέλει, απαιτείται διαμόρφωση πολιτικού ήθους στη διαχείριση της ουσιαστικής τοπικής εξουσίας. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Προτεραιότητα όλων μας, ο αξιόπιστος δημοτικός σχεδιασμός και η εκ των προτέρων ανακοίνωσή του στους πολίτες για να τον εγκρίνουν και να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Στη μάχη αυτή οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες. Οφείλουμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας, υποχρεούμεθα να συμβάλουμε με την πρακτική μας στις απαιτήσεις των δημοτών, πολιτών για ένα όμορφο και ήσυχο, χωρίς άλλες μελλοντικές δυσάρεστες επιβαρύνσεις, προάστιο.

Ζώντας, λοιπόν, στο Μαρούσι και βλέποντας καθημερινά, όπως όλοι, την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου από τη θέση του υποψηφίου δημάρχου με τον συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ στον Δήμο Αμαρουσίου».

Τον Οκτώβριο θα κληθούμε όλοι να αποτυπώσουμε με κριτήρια αποφασιστικότητας μια διαφορετική εκλογική πραγματικότητα, μια νέα Δημοτική Αρχή. Στο χέρι μας είναι να ορίσουμε μια άλλη μεταρρυθμιστική απόπειρα, που δεν θα υπακούει στο πνεύμα της σημερινής πατρωνίας των (δημοδίαιτων) διοικούντων τον δήμο και των συνεπειών της αλλά ούτε στη διαφθορά και στην εξάρτηση.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: amarysia.gr


Σχολιάστε εδώ