Παύλος Χρηστιδης: “Όποτε η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται σε επανίδρυση κράτους ή επιτελικο κράτος, τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά.”

Παύλος Χρηστιδης: “Όποτε η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται σε επανίδρυση κράτους ή επιτελικο κράτος, τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά.”

Ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών, μίλησε το πρωί στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 και την εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ», με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου. Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του σχετικά με την επικαιρότητα.

– Στο κομμάτι της πρόληψης: Εδώ μιλάμε για εκατομμύρια τα οποία ακούγονται στη δημόσια σφαίρα λες και είναι πετσετάκια, τα οποία πετάμε στον αέρα. Άκουσα προηγουμένως αυτά τα οποία είπε ο κύριος Ρωμανός. Νομίζω ότι περιέγραψε ένα ποσό λίγο κάτω από 200 εκατομμύρια, 146 εκατομμύρια. Εδώ εγώ έχω ανάρτηση του κυρίου Αγοραστού το 2021 που μιλάει για 119 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 530 εκατομμυρίων μετά τη θεομηνία του Ιανού.

– Τις τελευταίες ημέρες ακούμε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τον κύριο Αγοραστό να βγαίνουν και να λένε ότι εμείς κάναμε ό, τι είναι να κάνουμε. Εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση. Για παράδειγμα στη συγκεκριμένη γέφυρα η οποία γκρεμίστηκε με τον Ιανό και ξανά φτιάχτηκε, μπορείτε να μου πείτε εσείς τι πρόβλεψη βάλατε όσον αφορά τα μλιμέτρ της βροχής; Ή μπορεί να μου πει κάποιος με βάση ποιο σχέδιο πήγε και ξαναχτίστηκε μια περιοχή που οι ίδιοι οι επιστήμονες τους οποίους ακούμε τις τελευταίες ημέρες, λένε ότι είναι η πιο επικίνδυνη περιοχή για να πλημμυρίσει και να αντιμετωπίσει ξανά τέτοια ζητήματα. Αυτά είναι πράγματα, ξέρετε, τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, γιατί τα χρήματα αυτά είναι τα χρήματα του ελληνικού λαού.

– Καταλαβαίνω ότι περνάμε δύσκολα και καταλαβαίνω ότι είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τη -χώρα. Καλό είναι ότι το καταλαβαίνει η Νέα Δημοκρατία, γιατί μέχρι πριν από τις εκλογές μάς έλεγε ότι όλα είναι ρόδινα, θα πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα και θα τα αντιμετωπίσουμε όλα. Τώρα όμως τα 16.600 ευρώ τα οποία ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης, κατά την άποψή μου, δεν λύνουν κανένα απολύτως ζήτημα για ανθρώπους των οποίων έχουν καταστραφεί τα πάντα.

– Έχουμε το πλήρες ξεγύμνωμα του επιτελικού κράτους, όπως θεωρητικά δομήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία του 2019. Προσωπικά, δε μου κάνει καμία εντύπωση. Όποτε η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται σε επανίδρυση κράτους ή λειτουργία του επιτελικού κράτους, τα αποτελέσματα είναι τα ίδια και ειδικά με τις φυσικές καταστροφές.

– Κάποια στιγμή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να καταλάβει ότι φτάνει με τη χρυσόσκονη, φτάνει με την εκ των υστέρων επίκληση στο συναίσθημα και την εθνική συνεννόηση. Ο κύριος Μητσοτάκης -μπορείτε να βάλετε το βίντεο- πώς ειρωνευόταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης πριν από δέκα ημέρες μετά την καταστροφή στη Δαδιά και κουνούσε χαρτιά στα οποία έριχνε την ευθύνη σε εμάς ή έριχνε την ευθύνη στους πυροσβέστες. Και τώρα έχουν ξεκινήσει εθελοντές από όλη την Ελλάδα, εθελοντές πυροσβέστες να πάνε να βοηθήσουν εκεί και να συνδράμουν σε μία κατάσταση η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δεν υπάρχει επιτελικό κράτος Νέας Δημοκρατίας. Έχει καταρρεύσει και θα το δούμε αυτό όλο το επόμενο χρονικό διάστημα.

– Οι ευθύνες υπάρχουν σε δύο επίπεδα: Το πρώτο είναι οι πολιτικές ευθύνες και αν εμείς κάνουμε αντιπολίτευση είναι κάτι το οποίο θα το κρίνει ο κόσμος. Αλλά αυτό το οποίο θα κρίνει κόσμος είναι το twitter του κυρίου Μητσοτάκη το 2017 που έλεγε ότι πολιτική ευθύνη χωρίς παραιτήσεις δεν νοείται. Και το δεύτερο είναι ότι προφανώς και πρέπει δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να δει αν όλα αυτά τα έργα τα οποία τα βλέπουμε σε βιντεάκια της ελληνικής τηλεόρασης να παίζουν εν όψει των περιφερειακών εκλογών και τα οποία διαφημίζουν τους περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας, έγιναν, πώς έγιναν και τι ευθύνη έχουν αυτοί οι οποίοι τα έκαναν;

– Θεωρώ ότι υπάρχει μια τεράστια ευθύνη στο προηγούμενο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας το οποίο δεν έκανε τίποτα και να σας πω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της νέας δημοκρατίας από την οποία παρέλαβε η νέα κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας έφερε ένα νόμο για την πολιτική προστασία μετά τις καταστροφές τις οποίες είχαμε το 2020 και το 2021. Αυτόν τον νόμο η μόνη της η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τον ανέστειλε. Αυτό είναι ευθύνη εκείνης της κυβέρνησης, αυτής της κυβέρνησης. Έχουμε τον κύριο Στυλιανίδη: ήρθε ως Επίτροπος. Μπορείτε να μου πείτε δυόμισι χρόνια τι έκανε αυτός ο άνθρωπος ως υπουργός Πολιτικης Προστασίας; Και θα βάλω και άλλο ένα ερώτημα: Είδα τη Νέα Δημοκρατία που για ένα ζεϊμπέκικο εν πάση περιπτώσει μέσα στις φωτιές πήρε πίσω τη στήριξη στον κύριο Πατούλη. Για τους περιφερειάρχες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για αυτά τα οποία έχουν συμβεί στα Δωδεκάνησα, στη Θράκη ή στη Θεσσαλία, θα υπάρξει μία φράση ή θα υπάρχουν μόνο χαμόγελα και καλά λόγια;


Σχολιάστε εδώ