Μαρόκο: Οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 2.000

Μαρόκο: Οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 2.000

Οι διασώστες αναζητούν σήμερα επιζώντες μετά τον φονικότερο σεισμό που έχει πλήξει το Μαρόκο εδώ και περισσότερες από έξι δεκαετίες, την ώρα που οι νεκροί ήδη ξεπερνούν τους 2.000.
Πολλοί ήταν αυτοί που πέρασαν δεύτερη νύκτα στην ύπαιθρο μετά τον σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών που σημειώθηκε στο Μαρόκο το βράδυ της Παρασκευής. Οι διασώστες δυσκολεύονται να φτάσουν στις πλέον πληγείσες περιοχές, στα δύσβατα χωριά στην οροσειρά του Άτλαντα, όπου πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει.
Μεγάλα κομμάτια βράχου έσπασαν και έπεσαν στον δρόμο  κοντά στη μικρή πόλη Μουλάι Μπραχίμ, κλείνοντας εν μέρει τον δρόμο που ενώνει το Μαρακές με την οροσειρά του Άτλαντα.

[9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ] Τουλάχιστον 820 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε το Μαρόκο τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές και σκορπώντας τον πανικό στο Μαρακές και άλλες πόλεις, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας (CNRST), με έδρα το Ραμπάτ, εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών και το επίκεντρό του βρισκόταν στην επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

Μακραίνει συνεχώς η μαύρη λίστα των θυμάτων από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου το βράδυ της Παρασκευής στο Μαρόκο.

Το δίκτυο Al Arabiya αναφέρει πως υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι σε ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν. Πέντε μέλη μιας οικογένειας ανασύρθηκαν νεκρά από ερείπια σπιτιού στην πόλη Ντεμνάτ, μετέδωσε νωρίτερα.

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα, 01:00 ώρα Ελλάδος) ήταν μεγέθους 6,9 βαθμών, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Το επίκεντρο εντοπίστηκε 77 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Μαρακές και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

Το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας (CNRST), με έδρα το Ραμπάτ, εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών και το επίκεντρό του βρισκόταν στην επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα, 01:00 ώρα Ελλάδος). To Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) την εκτιμά στα 6,9 Ρίχτερ.

Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ