Ειδήσεις: Η Κίνα απαγόρευσε την εισαγωγή ψαριών από την Ιαπωνία. Ο λόγος;

Ειδήσεις: Η Κίνα απαγόρευσε την εισαγωγή ψαριών από την Ιαπωνία. Ο λόγος;

♦ Η Κίνα απαγόρευσε την εισαγωγή ψαριών από την Ιαπωνία. Ο λόγος; Η αποδέσμευση στον ωκεανό επεξεργασμένων πυρηνικών λυμάτων από την καταστροφή της Φουκουσίμα. Την ίδια ώρα, η Ρωσία έχει βάλει στο στόχαστρο την τεράστια αγορά θαλασσινών της Κίνας.

Οι πολιτικές του Πεκίνου «σκοτώνουν» τις μικρές κινεζικές επιχειρήσεις. Πολλοί επιχειρηματίες καταστρέφονται και καταλήγουν ακόμη και στη φυλακή για χρέη, καθώς οι τράπεζες δεν τους δίνουν δάνεια.

♦ Πρόστιμα έως και 500.000 ευρώ σε πλατφόρμες εάν δεν αποστέλλουν τα στοιχεία των συναλλαγών τους στην ΑΑΔΕ, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή. Όλες οι ψηφιακές πλατφόρμες, όπως οι Airbnb, Amazon, Skroutz, efood, Douleutaras κ.λπ., θα πρέπει να διαβιβάζουν τα δεδομένα των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι χρήστες τους, διαφορετικά κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 500.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας.

Στην τρίτη θέση είναι η χώρα μας στην κατάταξη με τις καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες για συνταξιοδότηση. Στην πρώτη θέση είναι η Πορτογαλία και στη δεύτερη ισοβαθμούν Ισπανία και Ιταλία. Η Πορτογαλία είναι μια ασφαλής χώρα, με άφθονη ηλιοφάνεια και χαμηλό κόστος ζωής. Η Ισπανία είναι μία από τις επτά χώρες που έχουν καθιερώσει τη βίζα συνταξιοδότησης.

♦ Στο αυτόφωρο για χρέη στον ΕΦΚΑ, με σκληρά μέτρα για τους οφειλέτες, όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Τα χρέη ξεπερνούν τα 46 δισ. ευρώ και η προσπάθεια να ενταχθούν κάποια από αυτά σε ευνοϊκές ρυθμίσεις δεν φαίνεται να αποδίδει. Από τις 259.910 ρυθμίσεις για ασφαλιστικές οφειλές που χάθηκαν, μόλις 18.667 αναβίωσαν μέχρι τις 31 Ιουλίου, που έληξε η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση.

♦ Πιέσεις στις τιμές των καυσίμων. Η μέση τιμή της βενζίνης κινείται μια ανάσα από τα 2 ευρώ το λίτρο και πάνω από 2 ευρώ το λίτρο σε 27 νομούς της χώρας.

♦ Κατά 225% εκτινάχθηκαν μέσα σε τρία χρόνια οι τιμές των ακινήτων στο Ντουμπάι. Διψήφιες αυξήσεις καταγράφονται και σε μεγάλες μητροπόλεις της Ασίας, με το Τόκιο να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Την ίδια στιγμή, υποχώρηση εμφανίζουν οι αξίες των ακινήτων σε μητροπόλεις των ΗΠΑ, με τις τιμές στη Νέα Υόρκη να έχουν μειωθεί κατά 3,9% και στο Σαν Φρανσίσκο κατά 11,1%.

Σε Ελντοράντο για επενδυτές εξελίσσεται η Ινδία, η οποία φιλοδοξεί να κατακτήσει το έδαφος που χάνει η Κίνα. Το 2021 οι βιομηχανικές εξαγωγές της Ινδίας αντιστοιχούσαν μόλις στο ένα δέκατο των εξαγωγών της Κίνας, αλλά ξεπέρασαν όλων των άλλων αναδυόμενων αγορών, εκτός από του Μεξικού και του Βιετνάμ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ