Οικονομικές ειδήσεις: Εγγυήσεις δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για επενδύσεις

Οικονομικές ειδήσεις: Εγγυήσεις δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για επενδύσεις

Εγγυήσεις δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για επενδύσεις που έχουν ενταχθεί στον νέο αναπτυξιακό νόμο. Στη διευκόλυνση της χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στοχεύει το Ταμείο Εγγυοδοσίας DeLFI της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Το Ταμείο παρέχει γρήγορα και εύκολα εγγυήσεις στις επιχειρήσεις για να πάρουν δάνεια από τις τράπεζες. Η αίτηση του ενδιαφερομένου γίνεται στην πλατφόρμα «Know your Customer (KYC) by HDB». Το DeLFI παρέχει εγγυήσεις για λήψη δανείων 50.000 – 10.000.000 ευρώ, τόσο μεσομακροπρόθεσμης διάρκειας (έως 10 ετών) όσο και βραχυπρόθεσμης (έως 5 ετών).

♦ Κόβονται έργα ύψους 800 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα αντικατασταθούν από άλλα, που θα «τρέξουν» ταχύτερα! Το αναθεωρημένο πλάνο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ε­νίσχυση του «Εξοικονομώ» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις!

♦ Ασφαλιστικό μπόνους σε όσους έχουν δεύτερη δουλειά. Υψηλότερη σύνταξη θα παίρνουν όσοι εργάζονται πέραν του 8ώρου σε δεύτερο εργοδότη. Μέχρι σήμερα η ασφαλιστική νομοθεσία ορίζει σαφώς πως στον ιδιωτικό τομέα αναγνωρίζονται έως 25 ένσημα τον μήνα και, κατά συνέπεια, η δεύτερη εργασία πάει χαμένη από ασφαλιστικής πλευράς.

♦ Απογειώθηκαν τα κρατικά έσοδα από τον ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, ανήλθαν σε 13.365 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 631 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

♦ Στον… πάγο έχουν μπει 13.000 πλειστηριασμοί. Πλήρης προστασία έχει παρασχεθεί σε 2.452 ευάλωτους, σε ρύθμιση είναι 7.257, ενώ 5.650 που υπέβαλαν αίτηση στον εξωδικαστικό μηχανισμό έχουν πάρει δίμηνη αναστολή. Στον εξωδικαστικό μηχανισμό έχουν υποβληθεί συνολικά 38.320 αιτήσεις, με το ύψος των οφειλών να ανέρχεται σε 19,8 δισ. ευρώ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ