Κακοκαιρία Daniel: Δύσκολη η κατάσταση σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μαγνησία, Ροβιές Εύβοιας

Κακοκαιρία Daniel: Δύσκολη η κατάσταση σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μαγνησία, Ροβιές Εύβοιας

Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας

Στις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας φούσκωσε χείμαρρος με αποτέλεσματα να πλημμυρήσουν αρκετά σπίτια ενω αρκετοί κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία σπεύδουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Στο οδικό δίκτυ εχουν κλείσει πολλοί δρόμοι ενώ τα μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Καρδίτσα – Τρίκαλα

Προβλήματα, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές στα περισσότερα χωριά της περιοχής από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών ενω παράλληλα κατοικίες, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές. Σε πολλές περιοχές το ύψους του νερού που έχει φτάση μέχρι τις αυλές ενώ σπίτια έχουν γκρεμιστεί, καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων

Ο φόβος των αρμόδιων υπηρεσιών έχει να κάνει με το νερό που έχει συγκεντρωθεί στον ορεινό όγκο και αν αυτό το νερό θα διοχετευθεί προς τα πεδινά, οπότε η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ δύσκολη για τις πεδινές περιοχές.

Βόλος

Υπάρχυν άνθρωποι που αγνοούνται σε Βόλο και Πήλιο ενώ η κακοκαιρία επιμένει με ραγδαίες μπόρες με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται τα προβλήματα πο εχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές.

Ο Βόλος είναι χωρίς υδροδότηση και πόσιμο νερό για τρίτη ημέρα και οι Αρχές δίνουν αγώνα για να επανέλθει σε ένα στοιχειώδες επίπεδο κανονικότητας η πόλη, ενώ σταδιακά αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο είναι βιβλικές. Αποκομμένο το Νότιο Πήλιο όπου έπεσε γέφυρα στην Μπούφα ή έχουν κλείσει οι δρόμοι από κατολισθήσεις σε εκατοντάδες σημεία ή έχουν καταστραφεί και χαθεί στη θάλασσα από τη μανία της θεομηνίας.

Στη Μηλίνα, στο Χόρτο, στα Καλά Νερά, στον Πλατανιά, στην Αφησσο, στα Ανω και Κάτω Λεχώνια στην κατεύθυνση προς το Νότιο Πήλιο είναι αδύνατη η επικοινωνία και η χερσαία προσέγγιση.

Ανάλογες εικόνες υπάρχουν και στο Ανατολικό Πήλιο με χειρότερα πληγείσες περιοχές τον Αγιο Ιωάννη, το Παπά Νερό και το Χορευτό , όπως και στην Τσαγκαράδα.

Μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί και η Μακρυνίτσα όπου μεγάλες ποσότητες νερού παρέσυραν σπίτια και αυτοκίνητα από το πάρκινγκ στη Μπράνη.

Λαμία

Με τoν φόβο της υπερχείλισης του ποταμού Σπερχειού ξενύχτησε η Λαμία. Εκατοντάδες άνθρωποι, νότια της πόλης, αλλά και στο χωριό Κόμμα ξενύχτησαν στα ψηλότερα σημεία των κατοικιών τους. Η βροχόπτωση, που σταμάτησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, επέτρεψε στα αναχώματα του ποταμού να αντέξουν τους τεράστιους όγκους του νερού, προκαλώντας ανακούφιση στους κατοίκους. Παρά την εντολή για εκκένωση που δόθηκε για το χωριό Κόμμα και τα συνεχή μηνύματα του 112 ελάχιστοι είναι αυτοί που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, για να μεταβούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του δήμου.

Με πληροφορίες και φωτο απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ