Βραζιλία: 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του από εξωτροπικό κυκλώνα! Εκκενώσεις στην νοτιοανατολική Κίνα απο τον… τυφώνα Χαϊκούι

Βραζιλία: 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του από εξωτροπικό κυκλώνα! Εκκενώσεις στην νοτιοανατολική Κίνα απο τον… τυφώνα Χαϊκούι

Οι βροχές του κυκλώνα στο νότο της Βραζιλίας σκοτώνουν 22 άτομα και πλημμυρίζουν ολοσχερώς πόλεις

Ένας εξωτροπικός κυκλώνας πλήττει τη νότια Βραζιλία, πλημμυρίζοντας σπίτια, διογκώνοντας ποτάμια και στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν δώδεκα ανθρώπους, δήλωσαν οι πολιτειακές αρχές την Τρίτη.

Η Λουάνα ντα Λουζ είναι μεταξύ των εκατοντάδων Βραζιλιάνων που έχουν μαζέψει τα υπάρχοντά τους σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τα νερά.

«Από τα ξημερώματα, είδαμε ότι (το νερό) θα πλημμύριζε (το σπίτι μας) και βάζαμε πράγματα πάνω από το τραπέζι, πάνω από την ξυλόσομπα, αλλά δεν βοήθησε», είπε ο Ντα Λουζ. κάτοικος της πόλης Passo Fundo στη νότια πολιτεία Rio Grande Sul, όπου οι κρατικές αρχές επιβεβαίωσαν τον θάνατο 21 ανθρώπων.

 

 

Πλημμύρες από τον εξασθενημένο τυφώνα έπληξαν τα μέσα μεταφοράς, αναγκάζουν τις εκκενώσεις στην Κίνα

Έντονη βροχόπτωση από τα απομεινάρια του τυφώνα Χαϊκούι έπληξε τη νοτιοανατολική Κίνα την Τετάρτη, προκαλώντας πλημμύρες που ανάγκασαν ορισμένες πόλεις να αναστείλουν τις υπηρεσίες του μετρό, να κλείσουν σχολεία και να μεταφέρουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ασφαλείς θέσεις.

Το Xiamen, μια πόλη-λιμάνι στην επαρχία Fujian, βροχοπτώθηκε εδώ και τρεις ημέρες, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη δυνατή βροχόπτωση στην πόλη από τότε που ξεκίνησαν τέτοια ρεκόρ το 1953, με σωρευτική βροχόπτωση 336,4 mm στις 9 π.μ. (0100 GMT) .

Η βροχή κατέρριψε επίσης τα ρεκόρ 12 ετών στην πρωτεύουσα της επαρχίας Φουζού, δήλωσαν αξιωματούχοι μετεωρολογικών φαινομένων, προκαλώντας προειδοποιήσεις ότι 49 ταμιευτήρες είχαν υπερβεί τα όρια πλημμύρας.

Περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, οι συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος και επικοινωνιών υπέστησαν ζημιές και σχεδόν 4.195 εκτάρια (10.366 στρέμματα) γεωργικής γης πλημμύρισαν, προκαλώντας ζημιές, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, ανέρχονται σε 552,1 εκατομμύρια γιουάν (75 εκατομμύρια δολάρια).

Με πληροφορίες απο το Reuters

Σχολιάστε εδώ