Mundobasket: Η Σερβία και η Γερμανία προκρίνονται απευθείας στο Παρίσι 2024

Mundobasket: Η Σερβία και η Γερμανία προκρίνονται απευθείας στο Παρίσι 2024

Η Σερβία και η Γερμανία είναι έτοιμες να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου καλοκαιριού, αφού εξασφάλισαν την συμμετοχή τους ως οι δύο ομάδες με την καλύτερη κατάταξη από την Ευρώπη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA 2023.

Με την ήττα της Σλοβενίας από τον Καναδά και την ήττα της Λετονίας από τη Γερμανία στους Προημιτελικούς, και οι δύο ομάδες είναι πλέον εκτός διεκδίκησης για να είναι μία από τις δύο καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από τον Μάιο του 2006, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Σερβία προκρίνεται απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τότε, έχουν χάσει και τις εκδόσεις του 2008 και του 2012. Το 2016, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού Προκριματικού Τουρνουά στο Βελιγράδι, η Σερβία έφτασε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, χάνοντας από τις ΗΠΑ στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο. Το 2020, η ομάδα έχασε από την Ιταλία στον Τελικό εντός έδρας του Ολυμπιακού Προκριματικού Τουρνουά.

Από το 1992, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία προκρίνεται απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2008 και το 2021 συμμετείχαν μετά τη νίκη των Ολυμπιακών Προκριματικών Τουρνουά. Το καλύτερο αποτέλεσμα της Γερμανίας μετά από έξι συμμετοχές στη διοργάνωση του καλοκαιριού είναι η 7η θέση στη Βαρκελώνη το 1992. Στο Τόκιο, η ομάδα έφτασε στους Προημιτελικούς αλλά τερμάτισε 8η.

Οι δύο ευρωπαϊκές ομάδες είναι η έβδομη και η όγδοη επιβεβαιωμένη ομάδα μαζί με τους οικοδεσπότες του Παρισιού 2024, Γαλλία, Αυστραλία, Καναδά, Ιαπωνία, Νότιο Σουδάν και ΗΠΑ. Όλες οι απευθείας θέσεις προκριματικών για το Παρίσι 2024 έχουν πλέον διεκδικηθεί.

Φωτο: FIBA

Σχολιάστε εδώ