G20 Κλιματική αλλαγή: Οι στόχοι για την αλλαγή του κλίματος βρίσκουν εμπόδια στη συνάντηση στο Νέο Δελχί

G20 Κλιματική αλλαγή: Οι στόχοι για την αλλαγή του κλίματος βρίσκουν εμπόδια στη συνάντηση στο Νέο Δελχί

Μετά τον διχασμό για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι διαφορές σχετικά με τους στόχους της κλιματικής αλλαγής που έχουν προκύψει δημιουργούν άλλο ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεκαθαρίσουν στη διήμερη συνάντησή τους στο Νέο Δελχί για τους ηγέτες της G20.

Η διαφο΄ρες προκύπτουν απο το σχεδιο για την σταδιακή κατάργηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, αύξηση των στόχων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η Ρωσία, η Κίνα, η Σαουδική Αραβία και η Ινδία αντιτάχθηκαν στην πρόταση των δυτικών χωρών για τριπλασιασμό της δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030 και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 60% έως το 2035, όπως προκύπτει απο δηλώσεις ινδών αξιωματούχων σύμφωνα με το Reuters.

Οι χώρες που παράγουν ορυκτά καύσιμα και οι αναπτυσσόμενες χώρες αντιτίθενται επίσης στην προσπάθεια των χωρών της G7 να επιτύχουν γρηγορότερα τις καθαρές μηδενικές δεσμεύσεις.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρόκειται να φιλοξενήσουν τον επόμενο γύρο συζητήσεων για την κλιματική αλλαγή στη συνάντηση COP28 τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και οι χώρες θέλουν να συζητήσουν το θέμα εκεί, δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ινδίας R K Singh έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι μέσες εκπομπές ανά άτομο της χώρας είναι από τις χαμηλότερες στον κόσμο και ότι δεν θα συμβιβαστεί στις ενεργειακές της ανάγκες δεσμευόμενη να περιορίσει τη χρήση άνθρακα.

Φωτο: alvpics από το Pixabay


Σχολιάστε εδώ