Π. Κασιμάτης στο “Π”: Υπόσχεση για τα παιδιά, υπόσχεση για τον πολιτισμό

Π. Κασιμάτης στο “Π”: Υπόσχεση για τα παιδιά, υπόσχεση για τον πολιτισμό

Του
ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Σαρωνικού
με τον Συνδυασμό «Σαρωνικός Αύριο» του Γιώργου Σωφρόνη


Στον Δήμο Σαρωνικού είμαστε 30.000 επιφανείς. Τριάντα χιλιάδες άνθρωποι –όσοι διαμένουμε μόνιμα– και φυσικά χιλιάδες άλλοι παραθεριστές-φιλοξενούμενοι του καλοκαιριού, που απολαμβάνουν το υπέροχο παράκτιο μέτωπο, τα νερά με τις γαλάζιες σημαίες και τη διαδρομή στην παραλιακή – τον πιο σαγηνευτικό δρόμο της Ευρώπης.

Με ικανή ηγεσία –τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Σωφρόνη–, μπαίνω στην αυτοδιοικητική μάχη διεκδικώντας την αναγέννηση του τόπου μου, από τη θάλασσα της Σαρωνίδας μέχρι το δάσος του Κουβαρά και από τα παραδοσιακά Καλύβια μέχρι το γραφικό καταφύγιο του Πέτα, το συναρπαστικό Λαγονήσι και την ιστορική Ανάβυσσο με τους Κούρους και τις Κόρες που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη. Ακόμα η Π. Φώκαια, το Θυμάρι, οι ακτές μιας άλλης, μυστικής Αττικής είναι τόποι που ευλογήθηκαν από τον Θεό.

Για τους τόπους αυτούς μου μιλά συχνά πυκνά ο δραστήριος αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης, η «ψυχή» του εθελοντισμού, του αλτρουισμού και της άμεσης επέμβασης στα θέματα που γνωρίζει άριστα ως επιτυχημένος αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας. Και αυτήν τη φορά ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Ανατολική Αττική.

Εμείς, σε αυτήν τη μάχη της Αυτοδιοίκησης, στις 8 Οκτωβρίου, δεν θα έχουμε πολιτικούς αντιπάλους ή εχθρούς. Θα έχουμε μπροστά μας άλυτα προβλήματα.

Και στην ψυχή και στην κάλπη καταθέτω τις ιδέες μου για όσα θα κάνω ως δημοτικός σύμβουλος αλλά και για όσα ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ, γιατί υπάρχουν πιο έμπειροι συνάδελφοι από μένα, που βρίσκονται πιο κοντά στα προβλήματα της περιοχής.

Π.χ., ο πρώην δήμαρχος Γκέραλης διαθέτει συγκλονιστική εμπειρία, ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Ακούσογλου, αεικίνητος, με καθημερινή κοινωνική δράση, ο Νίκος Γαλάνης με επιτυχημένο έργο, οι υποψήφιοι Μαρία Κοντού, Ανδ. Διαμαντόπουλος, Γ. Κώνστας, Μαριάννα Μαντζουράτου, Γιάννης Μάνος, ο κορυφαίος παλιός φίλος Μεγακλής Βιντιάδης, ο Πάνος Καστριώτης, η Νάντια Χατζηκυριάκου, η Δέσποινα Νικολαΐδου, η Όλγα Κετέογλου διαθέτουν αξιοπρόσεκτο βιογραφικό, ενώ η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Κόλλια δίνει τον τόνο, γνωρίζοντας τα «κλειδιά» του δήμου και τις λύσεις. Η Ιωάννα Κορμέντζα, ο παλιός συνεργάτης μου δημοσιογράφος Αντ. Μανιώτης, η Μαίρη Γκίνη, του αλτρουισμού και του πολιτισμού, είναι υποψήφιοι με ουσία. Αλλά και πολλοί άλλοι, επιφανείς, στο πλευρό του αυριανού δημάρχου.

Στον Δήμο Σαρωνικού, εγώ, ο Πέτρος Κασιμάτης:
– Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τις συγκοινωνίες του δήμου.
– Δεν θα ασχοληθώ με το πράσινο και το πρόβλημα των σκουπιδιών.
– Δεν θα δώσω βαρύτητα στο θέμα της οδοποιίας, όσο κι αν είναι αναγκαία η καθημερινή «μάχη της λακκούβας», όσο κι αν με ενοχλεί το πρόβλημα με το… βομβαρδισμένο τοπίο του δήμου μας.
– Δεν θα ασχοληθώ με τις κοινωνικές υπηρεσίες, ούτε με το περιβάλλον ούτε με τον πόλεμο κατά της γραφειοκρατίας.

Με αυτά τα κρίσιμα προβλήματα θα ασχοληθούν (και θα τα καταφέρουν νικηφόρα) οι δραστήριοι αντιδήμαρχοί μας και ο επόμενος δήμαρχός μας, «πρύτανης της Αυτοδιοίκησης», Γιώργος Σωφρόνης.

Εγώ, φίλοι μου, θα ασχοληθώ με τα παιδιά!
– Με το παιδί που δεν μπορεί να μεγαλώσει σωστά.
– Με το παιδί που δεν έχει παππούδες να το φυλάξουν στο σπίτι. Που η οικογένειά του δεν έχει τα απαραίτητα να το στείλει φροντιστήριο.
– Με το κακοποιημένο παιδί.
– Με το παιδί της καταιγίδας.

Έγνοια μου θα είναι και ο πολιτισμός. Η υλοποίηση δέσμης ιδεών για συνεχείς εκδηλώσεις πολιτισμού, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές παραστάσεις και συνέχιση του έργου του Γιώργου Σωφρόνη με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Σαρωνικού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Αλλά και για τον χώρο της μουσικής υπάρχουν κατατιθέμενες προτάσεις μου για μια συγκλονιστική πρωτοβουλία που θα αφήσει εποχή!

Αυτή η πολυσχιδής δράση θα εμπλουτιστεί και με την παρουσία πλειάδας συγγραφέων, λογοτεχνών, πανεπιστημιακών, εικαστικών και εκπροσώπων της τέχνης που θα αφήσουν έντονα τη σφραγίδα τους στον δήμο και θα συμβάλουν στο πνευματικό αύριο του τόπου μας.

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ