Δείτε τις εκδηλώσεις του ΣΕΚΒ από 5 έως 7 Σεπτεμβρίου 2023 στο 51ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ 2023 στο ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ

Δείτε τις εκδηλώσεις του ΣΕΚΒ από 5 έως 7 Σεπτεμβρίου 2023 στο 51ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ 2023 στο ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ

• Στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Βραδιά Σύγχρονης Γυναικείας Ποίησης», Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 19:30
• Εκδήλωση ΜΑΡΩ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ – «ΟΔΩΝΥΜΙΚΑ», Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 20:00
• Μουσική εκδήλωση: Martha Moreleon, Αργυρώ Καπαρού, Ερωφίλη, Μάριος Στρόφαλης, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 20:00

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, διοργανώνει στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Βραδιά Σύγχρονης Γυναικείας Ποίησης».

Επιμέλεια-παρουσίαση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης (συγγραφέας, μεταφραστής), Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (εκδότης).

Συμμετέχουν οι ποιήτριες: Κωνσταντία Γέροντα, Λένα Καλλέργη, Ιωάννα Καραμαλή, Ευτυχία Κατελανάκη, Αντιγόνη Κατσαδήμα, Αγγελική Κουντουράκη, Ηλέκτρα Λαζάρ, Ελένη Λιντζαροπούλου, Ήλια Μπούρα, Αλίς Πονηρού, Μαρία Τοπάλη.

Μια ακόμη εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Αθηναίων και τα Αθηναϊκά εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της συγγραφέως Μάρως Βουγιούκα με τίτλο:

ΜΑΡΩ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ – «ΟΔΩΝΥΜΙΚΑ» Οι δρόμοι έχουν τις δικές τους ιστορίες!

Ομιλητές: Νίκος Βατόπουλος, Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, στην Κεντρική Σκηνή «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00,

Σημ.: Λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας η εκδήλωση ΜΑΡΩ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ – «ΟΔΩΝΥΜΙΚΑ» – Οι δρόμοι έχουν τις δικές τους ιστορίες!, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, αναβάλλεται για προληπτικούς λόγους.

Η εκδήλωση μεταφέρεται για την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 20:00, κεντρική σκηνή «Μελίνα Μερκούρη».

Η φιλαθήναια Μάρω Βουγιούκα (1926-2023) άφησε ισχυρό αποτύπωμα στην περί Αθηνών έρευνα και βιβλιογραφία. Από το 1982 εργάσθηκε συστηματικά και αδιάκοπα, μέχρι το τέλος της ζωής της, με την έρευνα και τη συγγραφή βιβλίων σχετικών με τη σημασία των ονομασιών και το ιστορικό των οδών και πλατειών της ευρύτερης Αθήνας, εκδίδοντας τα περίφημα «ΟΔΩΝΥΜΙΚΑ».

Μη χάσετε επίσης και τη μουσική εκδήλωση με τους: Martha Moreleon, Αργυρώ Καπαρού, Ερωφίλη, Μάριος Στρόφαλης

Μια συνεύρεση για ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι από τους δικούς μας τόπους ως την Λατινική Αμερική. Τρεις σπουδαίες κυρίες της ευρύτερης world έντεχνης μουσικής σκηνής, η Μεξικάνα Μ. Μορελεόν, η Α. Καπαρού και η Ερωφίλη (Τρίφωνο) συζητούν μουσικά με λυρισμό και ρομαντισμό στην Ελληνική, τη Γαλλική, την Ισπανική αλλά και την Πορτογαλική γλώσσα. Στο πιάνο ο συνθέτης κινηματογράφου Μ. Στρόφαλης που συνεισφέρει στο πρόγραμμα τραγούδια του πολύγλωσσα.


Σχολιάστε εδώ