Χάλασε τη σούπα των εκλογών ο Κασσελάκης

Χάλασε τη σούπα των εκλογών ο Κασσελάκης

Κλίμα διχασμού και εσωστρέφειας διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, απότοκο της αιφνιδιαστικής απόφασης του Στ. Κασσελάκη να διεκδικήσει την προεδρία.Υποψηφιότητα που, ωστόσο, ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να προσδώσει δυναμική στην όλη διαδικασία, καθώς κατά την εκτίμηση αρκετών θα αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές.

Το βέβαιο είναι ότι η κάθοδος του κ. Κασσελάκη στην κούρσα διαδοχής του Αλ. Τσίπρα ανέτρεψε πλήρως τις ισορροπίες που υπήρχαν μέχρι πρότινος, σε βαθμό που η έκβαση της μάχης φαινόταν προδιαγεγραμμένη.

Εξ ου και οι ποικίλες και κλιμακούμενες αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και από στελέχη που βλέπουν ότι το παιχνίδι δεν είναι πλέον ελεγχόμενο. Αν και είναι νωρίς για να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι ο κ. Κασσελάκης θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκλογική διαδικασία.

Οι έρευνες που θα δουν το φως της δημοσιότητας τις αμέσως επόμενες ημέρες ίσως δείξουν και το κατά πόσο μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την προεδρία.

Καθώς στελέχη του κόμματος αρχίζουν να τοποθετούνται υπέρ της υποψηφιότητάς του, στα κομματικά γραφεία προσπαθούν να τσεκάρουν ποιος από τους άλλους τέσσερις υποψηφίους θα βγει περισσότερο χαμένος από την κάθοδο του κ. Κασσελάκη. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο, διότι τα περισσότερα από τα προβεβλημένα στελέχη δεν πρόκειται να εκφραστούν ανοιχτά υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Πάντως, οι περισσότερες αντιδράσεις προέρχονται από την πλευρά της ομάδας των «53», στη βάση τού ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι «αλεξιπτωτιστής», τονίζοντας πως το κόμμα «δεν έχει ανάγκη από Μεσσίες»!

Από την πρώτη στιγμή, ο Στ. Κασσελάκης τοποθέτησε τον εαυτό του απέναντι στον Κυρ. Μητσοτάκη, σε ένα άτυπο κοντράστ: Από τη μια ο πρωθυπουργός, πορφυρογέννητος, μέλος πολιτικής οικογένειας, και από την άλλη εκείνος, νέος, αυτοδημιούργητος και επιτυχημένος επαγγελματικά.

Θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δώσει το έναυσμα στους πολίτες για να κάνουν τις σχετικές συγκρίσεις.
Παράλληλα, υπογράμμισε την πεποίθησή του ότι μπορεί να νικήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη στις εκλογές και να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Σε ένα κόμμα που προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το κώμα της διπλής και βαριάς εκλογικής ήττας, επαγγελίες όπως αυτή του κ. Κασσελάκη ακούγονται ως… καμπάνες της Ανάστασης.

Καταπώς φαίνεται, το παιχνίδι τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, που θα στηθούν οι κάλπες, θα μεταφερθεί σε αυτό το πεδίο: Ποιος από όλους τους υποψηφίους έχει τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ