Υποτονικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Χάλασε τη σούπα των εκλογών ο Κασσελάκης

Υποτονικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ – Χάλασε τη σούπα των εκλογών ο Κασσελάκης

Φόβοι για μικρή συμμετοχή στις εκλογές για νέο πρόεδρο

Αν και απέχουμε λίγες μέρες από την ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, το κλίμα στα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ είναι… ανησυχητικά υποτονικό.

Κλίμα διχασμού και εσωστρέφειας διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, απότοκο της αιφνιδιαστικής απόφασης του Στ. Κασσελάκη να διεκδικήσει την προεδρία.Υποψηφιότητα που, ωστόσο, ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να προσδώσει δυναμική στην όλη διαδικασία, καθώς κατά την εκτίμηση αρκετών θα αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές.

Διαβάστε περίσσοτερες λεπτομέρειες στο “Π” που κυκλοφορεί την Κυριακή!

Οι τέσσερις (από τους πέντε) διεκδικητές, μετά από μια μικρή ανάπαυλα λόγω Δεκαπενταύγουστου, συνεχίζουν τις περιοδείες τους στην επικράτεια. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις η υποδοχή είναι χλιαρή, έως αδιάφορη. Και αυτό παρά την κινητοποίηση που προηγείται από τις τοπικές οργανώσεις.

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευμένος και ακόμη δεν έχει συνέλθει από τη βαριά, διπλή εκλογική ήττα αλλά και την αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα. Έτσι, είτε αδιαφορεί είτε απέχει εντελώς από τις εσωκομματικές διεργασίες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έντονη είναι η ανησυχία στην Κουμουνδούρου, καθώς και στα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων όσον αφορά τον βαθμό συμμετοχής των μελών του κόμματος στις εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου.

Αντιλαμβάνονται ότι, αν η συμμετοχή είναι μικρή, κάτω από 50.000, οι εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι δυσμενείς για το κόμμα, ενώ και όποιος/α εκλεγεί πρόεδρος θα είναι πολιτικά ανίσχυρος/η. Το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και, για τον λόγο αυτό, στο διάστημα που απομένει θα προσπαθήσουν να κινητοποιήσουν τον κόσμο προκειμένου να πάρει μέρος στις διαδικασίες και να πάει στις κάλπες.

Στο μεταξύ, στον αέρα βρίσκεται το θέμα της τηλεμαχίας, καθώς ο μόνος που την υποστηρίζει με σθένος είναι ο Ν. Παππάς. Πρότεινε μάλιστα αυτή να προγραμματιστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου.
Κατά την άποψή του, οι υποψήφιοι θα είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις τους για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι ο κόσμος του κόμματος θα είχε όλα τα δεδομένα προκειμένου να κάνει την επιλογή του. Στις συζητήσεις που είχαν γίνει αρχές Αυγούστου η Έφη Αχτσιόγλου δεν ήταν αρνητική, αλλά δεν έδειξε να… καίγεται να γίνει η τηλεμαχία. Από την πλευρά του, ο Ευκλ. Τσακαλώτος εξέφρα­σε αμφιβολίες ως προς τη χρησιμότητα μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των τεσσάρων. Αντίθετα, είπε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει διχαστικά για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς το διαδικαστικό της υπόθεσης, στις 2 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το Διαρκές Συνέδριο, όπου και θα επικυρωθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία. Φήμες από το εσωτερικό του κόμματος αναφέρουν ότι ίσως υπάρξει και Πέμπτη, ακόμη και έκτη υποψηφιότητα! Στο πλαίσιο αυτό, ακούγεται έντονα το όνομα του Σ. Φάμελλου, ο οποίος δεν έχει μέχρι στιγμής διαψεύσει κατηγορηματικά τις σχετικές πληροφορίες. Ακόμη, ακούγεται έντονα το όνομα του Στ. Κασσελάκη, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες παρουσίασε μια ιδεολογική πλατφόρμα όσον αφορά την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες, δε, αναφέρουν ότι έχει εξασφαλίσει τη στήριξη προβεβλημένων στελεχών, μεταξύ αυτών και του Π. Πολάκη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ