Μετά τις ξαπλώστρες, σειρά παίρνουν οι βίλες

Μετά τις ξαπλώστρες, σειρά παίρνουν οι βίλες


Γράφει ο
Νίκος Παρασκευάς


Αποφασισμένοι να καθαρίσουν τις παραλίες από ό,τι παράνομο υπάρχει είναι οι ηγετικοί πυρήνες του «κινήματος της πετσέτας», που κατάφεραν με τον δυναμισμό και την άριστη εκμετάλλευση των social media να ξεσηκώσουν τον κόσμο και να επιβάλουν τη νομιμότητα στις περιοχές που δραστηριοποιούνται. Γιατί, δυστυχώς, υπάρχουν και περιοχές στις οποίες οι κάτοικοι δεν έχουν διάθεση να αντιδράσουν και τα κάθε είδους συμφέροντα κάνουν… πάρτι στις παραλίες τους.

Έτσι, οι ιθύνοντες του «κινήματος» στην Πάρο, όπου καταγράφηκαν οι πρώτες αντιδράσεις πανελλαδικά, έχουν αποφασίσει να ανοίξουν όσες ακτές του νησιού τους έχουν αποκλειστεί από ιδιοκτήτες ξενοδοχείων ή άλλων που έχουν βίλες και έχουν κάνει τις παραλίες… ιδιοκτησία τους, για να απολαμβάνουν το μπάνιο τους μόνοι τους ή για να κάνουν τις ακτές… ιδιωτικά λιμάνια των ξενοδοχείων τους, έχοντας βάλει φράχτες που απαγορεύουν την πρόσβαση στους… κοινούς θνητούς.

Επειδή όμως οι παραλίες είναι για όλους, τα μέλη του «κινήματος της πετσέτας» στην Πάρο, βλέποντας πως οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εφαρμόσουν τον νόμο, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα. Για τον λόγο αυτό ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για να δημοσιοποιήσουν τις παρανομίες και να υποχρεώσουν τα αρμόδια κρατικά όργανα να παρέμβουν. Σε περίπτωση δε που δεν το κάνουν αμέσως, οι οπαδοί του «κινήματος» δηλώνουν ότι θα ξηλώσουν οι ίδιοι τους παράνομους φράχτες.

Το πιο ουσιαστικό όμως είναι ότι το «κίνημα» αυτό δίνει το στίγμα ότι η κοινωνία είναι ακόμα ζωντανή, δεν… καταπίνει τα πάντα και έχει τη θέληση και τη δύναμη να μπει μπροστά για να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, όπου το κράτος ολιγωρεί.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ