LIVE: ΗΠΑ – Μαυροβούνιο | FIBA WORLD CUP 2023 – Παγκόσμιο Κυπέλλο Μπάσκετ (ΕΡΤ 1)

LIVE: ΗΠΑ – Μαυροβούνιο | FIBA WORLD CUP 2023 – Παγκόσμιο Κυπέλλο Μπάσκετ (ΕΡΤ 1)

Οι κορυφαίες εθνικές ομάδες του κόσμου και η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων, η Εθνική μας Ανδρών, αναμετρώνται για να κατακτήσουν μια από τις τρεις θέσεις στο βάθρο των νικητών του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα ΗΠΑ – Μαυροβούνιο, για το FIBA WORLD CUP 2023 (Livestreaming ΕΡΤ 1).

Aκούστε ΕΔΩ – sport-fm

Aκούστε ΕΔΩ – ΕΡΑΣΠΟΡ

Παρακολουθήστε Livestreaming από την ΕΡΤ 1

Πατήστε την παρακάτω εικόνα για να δείτε τον αγώνα


Η διοργάνωση φιλοξενείται για τους πρώτους γύρους στη Μανίλα των Φιλιππίνων, την Οκινάουα  της Ιαπωνίας και την Τζακάρτα της Ινδονησίας, ενώ για τους τελικούς στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων. Οι αγώνες ξεκινούν από την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, την πρεμιέρα των αγώνων των ομίλων έως και τον τελικό, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023.



Θανάσης Αντετοκούνμπο: “πολύ καλό μάς έχει κάνει που δεν μας θεωρούν φαβορί”

«Μπορούμε να χαρούμε επιτέλους μια νίκη, επειδή δεν μας θεωρούν φαβορί (γέλια). Το βλέπουν διαφορετικά στην Ελλάδα και διαφορετικά εκτός. Στο εξωτερικό φοβούνται να παίξουν εναντίον μας… Έχουμε θέσει κάποια στάνταρ, όταν κάποιος θέλει να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να έχει κάποια στάνταρ. Πιο πολύ καλό μάς έχει κάνει που δεν μας θεωρούν φαβορί».

«Έχω ξεφύγει λίγο από το ‘πρέπει’. Ζω τη ζωή που προσευχόμουν μια ζωή να ζήσω. Όταν βάζω ‘πρέπει’ και ζητάω παραπάνω, νιώθω μερικές φορές άσχημα. Παίζω μπάσκετ, είμαι εδώ, είναι καλά η οικογένειά μου. Δεν μπορώ να έχω ‘πρέπει’, ειδικά σε αυτή την Εθνική. Αυτό που ζητάω είναι τα παιδιά που είναι εδώ να τα προσέξετε, γιατί είναι το μέλλον της ομάδας. Δεν έχει σημασία τίποτα πέρα από το να τα δώσεις όλα, να είσαι δίπλα στους συμπαίκτες σου και ας ελπίσουμε ότι θα κερδίσεις. Κι όταν τελειώσει όλο αυτό να πεις ‘τα δώσαμε όλα και είναι ΟΚ’».

«Οι Εθνικές ομάδες συνδέονται με την προσωπική ανάπτυξη του παίκτη. Δεν γίνεται η Εθνική ομάδα να έχει παικταράδες αν δεν υπάρχουν παίκτες στις ομάδες. Αυτό ξεκινά από τις ομάδες και τις υποδομές. Πρέπει να πετάξουμε τα παιδιά αυτά στα βαθιά. Όταν ήμουν νεότερος είχαμε Εθνική ομάδα Α’ και Εθνική ομάδα Β’. Αν μεγαλώσει και το πρωτάθλημά μας και δεν αναγκάσουμε πολλούς παίκτες να φύγουν αλλά τους κρατήσουμε στην Ελλάδα, μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση και να το δούμε αυτό σε λίγα χρόνια στην Εθνική. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ισπανία παίζει καλά. Ο Ρούμπιο έπαιζε επαγγελματικά από τα 14, τον πέταξαν μέσα και ας έκανε λάθη. Βάλτε να δείτε. Είναι ο Ρούμπιο, είναι ο Ντόντσιτς όμως… Όλα αυτά τα παιδιά μας κοιτάνε, λένε θέλω να γίνω σαν τον Γιάννη, τον Θανάση, τον Παπανικολάου και τον Παπαπέτρου, αλλά πάνε στις ομάδες τους και δεν παίρνουν την ευκαιρία. Δεν μιλάω για ευνοϊκή μεταχείριση. Ξέρω ότι όλοι κρινόμαστε από νίκες, τίτλους και μετάλλια, αλλά βάλτε τα παιδιά να παίξουν, γιατί χρειαζόμαστε σπόρους. Είναι σημαντικό για το μέλλον».


Σχολιάστε εδώ