Eurostat: Mικρή υποχώρηση του πληθωρισμού στην Ελλάδα – 3,4%

Eurostat: Mικρή υποχώρηση του πληθωρισμού στην Ελλάδα – 3,4%

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο παρέμεινε σταθερός ενώ ο δομικός δείκτης εμφάνισε μικρή αποκλιμάκωση, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Eurostat.

Η Eurostat συγκεκριμένα αναφέρει πως κινήθηκε στο 5,3% τον Αύγουστο, σταθερός σε σύγκριση με τον Ιούλιο, με τα τρόφιμα να οδηγούν τις αυξήσεις και την ενέργεια να παραμένει σε πτωτική τροχιά. Οι αναλυτές περίμεναν ο πληθωρισμός να επιβραδύνει στο 5,1%.

Τα τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός την υψηλότερη ετήσια μεταβολή τον Αύγουστο (9,8% σε σύγκριση με 10,8% τον Ιούλιο). Ακολουθούν οι υπηρεσίες και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά και η ενέργεια

Για την Ελλάδα, τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν μικρή επιβράδυνση του ετήσιου πληθωρισμού στο 3,4% τον Αύγουστο από 3,5% τον Ιούλιο.

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,4% τον Αύγουστο από 6,5% τον Ιούλιο, ενώ στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη, στο 5,7% από 5,1% τον προηγούμενο μήνα.

Στην Ιταλία πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5,5% από 6,3% τον Ιούλιο, ενώ στην Ισπανία ενισχύθηκε στο 2,4% από 2,1% τον προηγούμενο μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ 2-31082023-AP-EN


paron.gr

Σχολιάστε εδώ