Επιβεβαιώνονται οι ψευδαισθήσεις…

Επιβεβαιώνονται οι ψευδαισθήσεις…

Όσα συνέβησαν στο μεικτό χωριό Πύλα της Κύπρου και στην «πράσινη γραμμή» έρχονται να επιβεβαιώσουν τις ψευδαισθήσεις που έχουν κάποιοι όσον αφορά την Τουρκία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι η Κύπρος είναι ο αδύναμος κρίκος και ότι επιχειρώντας νέα τετελεσμένα στο νησί θα φέρει σε δύσκολη θέση την Αθήνα, η οποία, προκειμένου να διατηρήσει το «καλό κλίμα», θα αντιδράσει ήπια και έτσι θα υπάρξουν νέες αναταράξεις στον άξονα Αθήνας – Λευκωσίας.

Η αντίδραση από την Αθήνα ήταν σε διπλωματικούς τόνους και ίσως σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι υπήρξε ομόφωνη διεθνής καταδίκη της επίθεσης Τούρκων και Τουρκοκυπρίων εναντίον των κυανόκρανων του ΟΗΕ (με την παραφωνία της Ρωσίας, η οποία μόνο μετά την κατακραυγή αποφάσισε να υποστηρίξει το σχετικό ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ).

Ο κ. Ερντογάν με δηλώσεις του υπεραμύνθηκε της επίθεσης των Τουρκοκυπρίων και έδωσε το σύνθημα για συνέχιση των τετελεσμένων. Βεβαίως, το ερώτημα είναι αν ο κ. Μητσοτάκης θα επιλέξει να θέσει το θέμα της Πύλας στον κ. Ερντογάν, όταν συναντηθούν στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, ή θα ακούσουμε πάλι τα γνωστά για τις «προοπτικές» βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτο: screenshot via video twitter


Σχολιάστε εδώ