ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΒΡΟΣ: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη – Διάσπαρτες εστίες στην Πάρνηθα

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΒΡΟΣ: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη – Διάσπαρτες εστίες στην Πάρνηθα

Συνεχίζεται για 11η μέρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στον Έβρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επιχειρήσεις κατάσβεσης επικεντρώνονται στη Λευκίμμη, τη Λεπτοκαρυά και τις Τρεις Βρύσες, όπου σημειώνονται συχνά αναζωπυρώσεις. Παράλληλα στην πυρκαγιά της Ροδόπης, υπάρχουν αναζωπυρώσεις στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη.

Συνολικά στις πυρκαγιές στον Έβρο και στη Ροδόπη επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος 6 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο, καταστήματος επί της οδού Χάλκης του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 20 πυροσβέστες με πέντε (5) οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στον χώρο συνάθροισης κοινού.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Από Ω/18:00/27-08-2023 έως Ω/18:00/28-08-2023 εκδηλώθηκαν 27 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 74 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

  • Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές καύσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής
  • Στον Έβρο, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά και Τρείς Βρύσες. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα η Κύπρος με δύο (2) αεροσκάφη, η Τσεχία με δεκαέξι (16) πυροσβέστες και τρία (3) οχήματα, η Σλοβακία με τριάντα εννέα (39) πυροσβέστες και οκτώ (8) οχήματα,  η Σερβία με είκοσι οκτώ (28) πυροσβέστες, καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας η Αλβανία με σαράντα έξι (46) πυροσβέστες και πέντε (5) οχήματα.
  • Στη Ροδόπη, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη. Συνδρομή παρέχουν τριάντα έξι (36) πυροσβέστες με πέντε (5) οχήματα από Βουλγαρία.
  • Στη Βοιωτία αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.


Σχολιάστε εδώ