Κτηματολογικά: Ξεκαθάρισμα δασωμένων αγρών

Κτηματολογικά: Ξεκαθάρισμα δασωμένων αγρών

Αρχίζει το μεγάλο ξεκαθάρισμα για το ιδιοκτησιακό στα δύο εκατομμύρια στρέμματα δασωμένων αγρών, καλλιεργούμενων εκτάσεων από ιδιώτες αγρότες, οι οποίες έχουν καταγραφεί στους Δασικούς Χάρτες ως δασικές εκτάσεις, που ανήκουν στο Δημόσιο. Εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη χρήση μη ιδιόκτητων αγροτεμαχίων συνδέει τις επιδοτήσεις με το Κτηματολόγιο και το Ε9.

Κρατικός (παν)επόπτης

Στο Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος θα υπάρχει ένα κεντρικό κρατικό σημείο για την πρόσβαση σε δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, μέσω του οποίου δημιουργούνται νέες δυνατότητες για εντοπισμό καταπατήσεων δημοσίου χώρου και αυθαιρεσιών, παρακολούθηση της εξέλιξης πυρκαγιών αλλά και εφαρμογές για το Κτηματολόγιο, το οποίο είναι από τους πρώτους άμεσα ωφελούμενους οργανισμούς.

Κακό είναι να γνωρίζουμε;

Πριν από 14 χρόνια κάηκαν περίπου 210.000 στρέμματα στη Βορειοανατολική Αττική. Για τη μετέπειτα προστασία των καμένων εκτάσεων, με τον ν. 3818/2010, το Κτηματολόγιο ανέλαβε την ανάπτυξη και λειτουργία ενός συστήματος τηλεσκοπικής περιοδικής χαρτογράφησης με στόχο τον εντοπισμό της αυθαίρετης δόμησης στις περιοχές αυτές. Υπάρχει κάποιος (οικονομικός και ουσιαστικός) απολογισμός;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ