Γ. Παπαναστασίου στο “Π”: Σε σύγχρονη πόλη, ανοιχτών οριζόντων, εξελίσσεται το Αγρίνιο

Γ. Παπαναστασίου στο “Π”: Σε σύγχρονη πόλη, ανοιχτών οριζόντων, εξελίσσεται το Αγρίνιο

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Δημάρχου Αγρινίου, Προέδρου Επιτροπής Ενέργειας,
Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΚΕΔΕ


Διεκδικώντας την τρίτη θητεία στον Δήμο Αγρινίου, η στιγμή είναι κομβική.

Με εμβληματικά έργα, αναπλάσεις και δημιουργία υποδομών για τις επόμενες γενιές, το Αγρίνιο ξανασυστήνεται ως μια σύγχρονη και βιώσιμη πόλη.

Έχει αλλάξει ριζικά η εικόνα τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια του Δήμου.

Το Αγρίνιο, σε μια δύσκολη περίοδο, υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά προγράμματα. Εξελίσσεται σε μια έξυπνη πόλη, με 127 free hotspots, κατανεμημένα σε 81 κοινότητες, οικισμούς και κεντρικά σημεία, λειτουργία συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με 800 αισθητήρες, mobile εφαρμογή, πινακίδες πληροφόρησης ελεύθερων θέσεων στάθμευσης, ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλιακά παγκάκια, e-οικονομική ταυτότητα δημότη, οθόνες αφής σε δημοτικές ενότητες.

Δημιουργήθηκε πρότυπο περιβαλλοντικό παρατηρητήριο με συστήματα παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ έχει δημιουργηθεί ανοικτή πύλη δεδομένων (GIS – Διαδικτυακή Πύλη Γεωχωρικών Πληροφοριών).

Στον Δήμο Αγρινίου έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης για όλους τους ευάλωτους πολίτες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η πρώτη δομή αστέγων στην Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας έγινε στο Αγρίνιο.

Με πρωτοβουλία μας ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Στράτου αλλά και η αξιοποίηση του εμβληματικού κτιρίου των Καπναποθηκών Παπαπέτρου, με τη δημιουργία Μουσείου Διαφύλαξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Με νοικοκύρεμα των οικονομικών και σκληρή προσπάθεια, το Αγρίνιο εξελίσσεται σε μια σύγχρονη, ανοιχτών οριζόντων, πόλη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ