Θ. Ζούτσος στο “Π”: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας

Θ. Ζούτσος στο “Π”: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας

–Συνεχίζουμε μαζί με τους πολίτες «Δυναμικά Μπροστά»

Του
ΘΑΝΑΣΗ ΖΟΥΤΣΟΥ
Δημάρχου Παλλήνης


Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, οι δημότες του Δήμου Παλλήνης θα κληθούν να καθορίσουν με την ψήφο τους το μέλλον του τόπου μας.

Ζητώ και πάλι την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, ως επικεφαλής της παράταξής μας «Ανθούσα – Γέρακας – Παλλήνη, Μια Πόλη για Όλους», για να συνεχίσουμε με τον ίδιο δυναμισμό τη σταθερά αναπτυξιακή και νοικοκυρεμένη πορεία του δήμου μας.

Κοιτάμε στα μάτια τους συμπολίτες μας γιατί τους λέμε πάντα την αλήθεια. Δεν τους χαϊδέψαμε ποτέ τα αυτιά με ψεύτικες υποσχέσεις. Μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και πορευόμαστε μαζί τους με σοβαρότητα, εργατικότητα και συνέπεια, μακριά από λαϊκισμούς και μεγάλα, ανέξοδα λόγια. Αλλά και μακριά από κομματικές ταυτίσεις και εξαρτήσεις. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Όσοι έχουν άγνοια του δήμου και των δράσεών του υπόσχονται ότι «θα κάνουν» αυτά που εμείς «ήδη κάναμε» ή «κάνουμε τώρα».

Όλοι εμείς στην παράταξη «Ανθούσα – Γέρακας – Παλλήνη, Μια Πόλη για Όλους» είμαστε περήφανοι για το έργο μας και την καθημερινή μάχη που δίνουμε για να κάνουμε τον Δήμο Παλλήνης συνεχώς καλύτερο.

Είμαστε περήφανοι γιατί στα χρόνια που διοικούμε διεκδικήσαμε και φέραμε στον Δήμο Παλλήνης πάνω από 200.000.000 ευρώ χρηματοδοτήσεων από εθνικά και κοινοτικά προγράμματα, τα οποία επενδύσαμε στον τόπο μας, μεταμορφώνοντάς τον σε έναν σύγχρονο δήμο, με υψηλή ποιότητα ζωής και σταθερά ανοδική αναπτυξιακή πορεία.

Έναν σύγχρονο δήμο που τον εμπιστεύονται τα νέα νοικοκυριά για να ζήσουν, αφού είμαστε ο δήμος με τη μακράν μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού τα τελευταία χρόνια στην Αττική και την τρίτη μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα έργα και τις δράσεις που έγιναν και άλλαξαν τον τόπο μας, βελτιώνοντας τη ζωή όλων μας:

• Τα νέα, σύγχρονα, ενεργειακά αναβαθμισμένα και πλήρως εξοπλισμένα σχολεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
• Το εκτεταμένο δίκτυο ομβρίων, που θωράκισε αντιπλημμυρικά τον δήμο μας.
• Το δίκτυο φυσικού αερίου, που επεκτείνεται ραγδαίως και μας καθιστά, σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, τον δήμο με την ταχύτερη ανάπτυξη δικτύου στην Αττική.
• Τις 32 σύγχρονες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές που ήδη έχουμε και τις άλλες 8 που ξεκινάμε σύντομα, έχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση.
• Τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους που συνεχώς αναβαθμίζουμε και συνεχώς επεκτείνουμε.
• Τις πλήρεις και άρτια οργανωμένες κοινωνικές δομές μας, που ασταμάτητα από το 2011 στηρίζουν, μέσα σε αλλεπάλληλες κρίσεις, τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.
• Το δίκτυο των 21 σημείων βυθιζόμενων κάδων, που λειτουργούν εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, τον σύγχρονο, «έξυπνο» στόλο οχημάτων καθαριότητας και το πρόγραμμα ανακύκλωσης έξι ρευμάτων που υλοποιούμε με τη συνεργασία και της σχολικής κοινότητας.
• Τα ολοκληρωμένα προγράμματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή άνω των 2.000 μαθητών και ενηλίκων, καθώς και τα αθλητικά μας προγράμματα, στα οποία συμμετέχουν πάνω από 2.500 παιδιά, ηλικίας 6 – 12 ετών.
• Το ότι είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα με ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Οικογενειακού Αθλητισμού και πιστοποιημένα Αθλητικά Προγράμματα, με σύστημα αξιολόγησης και παρακολούθησης δεικτών υγείας ασκούμενου.
• Τις πάνω από 30.000 δενδροφυτεύσεις που πραγματοποιήσαμε μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
• Το ότι ήδη σχεδόν το σύνολο του δήμου μας φωτίζεται πλέον από σύγχρονο led φωτισμό και έχουμε προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών εγκαταστάσεων, εξοικονομώντας πολύτιμους ενεργειακούς και οικονομικούς πόρους.
• Φυσικά, το ότι είμαστε ένας δήμος με νοικοκυρεμένα οικονομικά και λειτουργούμε με απόλυτη διαφάνεια, χωρίς μάλιστα να έχουμε πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ δάνειο!

Είμαστε περήφανοι για όλα αυτά και για άλλα τόσα, που θα χρειάζονταν πολλές σελίδες για να τα περιγράψουμε. Όπως και για όσα ήδη έχουμε βάλει στις ράγες και σύντομα θα οδηγήσουν τον δήμο μας ακόμα πιο μπροστά.

Όπως:

– Το μεγάλο έργο της αποχέτευσης, που για χρόνια διεκδικούσαμε με σχέδιο και επιμονή, κόντρα σε όλα τα εμπόδια, και τώρα, επιτέλους, το βλέπουμε να γίνεται πραγματικότητα. Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025, ενώ ολοκληρώνονται οι μελέτες για να ξεκινήσει το έργο και στην Κάντζα και στις γειτονιές νότια της Περιφερειακής Υμηττού.

– Τις μεγάλες αναπλάσεις που ξεκινήσαμε στα κέντρα Παλλήνης, Γέρακα και Κάντζας, καθώς και σε κεντρικές λεωφόρους, που θα αλλάξουν ριζικά την όψη των πόλεών μας.

– Τα δύο μεγάλα πάρκα, στο Πανόραμα Παλλήνης, που ήδη ξεκίνησε, και στο Ρέμα Παναγίτσας στον Γέρακα, που ήδη δημοπρατήθηκε, με τα οποία θα αυξήσουμε κατά 100.000 τ.μ. τους ελεύθερους, πράσινους και οργανωμένους χώρους.

– Τη στάση μετρό στον Γέρακα, την οποία διεκδικούμε από το 2017 και πλέον είμαστε ένα βήμα από την ανακοίνωση του έργου από την κυβέρνηση.

– Την είσοδό μας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, με την προσθήκη 10 νέων ηλεκτρικών οχημάτων στον δημοτικό μας στόλο και την τοποθέτηση 52 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για τους δημότες σε όλο τον δήμο.

– Τους νέους ποδηλατόδρομους, μήκους 26 χλμ., που θα μας καταστήσουν έναν από τους δήμους με το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Ελλάδα.

– Τους πέντε νέους οδικούς κόμβους, για τους οποίους εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 2.500.000 ευρώ και προχωράμε για την υλοποίησή τους, ώστε να βάλουμε τέλος στα προβλήματα οδικής ασφάλειας.

– Την αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου Παλλήνης, σε συνδυασμό με το νέο, ανοιγόμενο, ενεργειακό στέγαστρο του κολυμβητηρίου.

– Το δίκτυο των «έξυπνων» πράσινων σημείων, που και αυτό το δημοπρατήσαμε και θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά ανακύκλωσης που ήδη έχουμε πετύχει με τα πάνω από 40 σημεία ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, τα οποία λειτουργούν εδώ και επτά χρόνια μέσα στα σχολεία μας.

– Την ολοκλήρωση των σχεδίων πόλεων για την Ανθούσα και τις άλλες εκτός σχεδίου περιοχές του δήμου μας, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

– Τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης, που ξεκίνησε από την Ανθούσα και θα επεκταθεί σε όλο τον δήμο, με την εγκατάσταση «έξυπνων» ψηφιακών ρολογιών, βάζοντας οριστικό τέλος στις διαρροές και στη σπατάλη.

– Την ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού του δήμου μας, που ήδη πληροί τα περισσότερα κριτήρια καθορισμού μιας «έξυπνης» πόλης, που εξοικονομεί ενέργεια, ανακυκλώνει και αξιοποιεί τα απορρίμματά της και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό ηλεκτρονικά τους πολίτες.

Φυσικά και υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν. Θα ήταν ιδεατό να μπορούσαμε να τα υλοποιήσουμε όλα με το πάτημα ενός κουμπιού. Γνωρίζουμε, όμως, καλά ότι η διοίκηση ενός δήμου δεν είναι μια «έκθεση ιδεών».

Είναι μια σκληρή, καθημερινή μάχη απέναντι στην απρόβλεπτη πραγματικότητα, στα εμπόδια, στις δυσκολίες, στη γραφειοκρατία και στα στενά περιθώρια αρμοδιοτήτων, οικονομικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού που έχουν να αντιμετωπίσουν, με ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης, οι ελληνικοί δήμοι.

Εμείς, με όραμα, σχέδιο, προγραμματισμό και σοβαρότητα, κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια, θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτή την καθημερινή μάχη, ώστε με σταθερά βήματα, επιμονή και υπομονή να υπερβαίνουμε τα εμπόδια, να επιλύουμε προβλήματα, να στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών με ειλικρίνεια και να συνεχίσουμε να υλοποιούμε στοχευμένα έργα και δράσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Είμαστε περήφανοι για όσα κάναμε, γνωρίζουμε καλά αυτά που πρέπει να κάνουμε και μαζί με τους πολίτες θα συνεχίσουμε «Δυναμικά Μπροστά» για να τα κάνουμε πραγματικότητα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ