Η κατασκευή των 5 Πρότυπων Παιδικών Χαρών ΑΜΕΑ, είναι πλέον γεγονός!

Η κατασκευή των 5 Πρότυπων Παιδικών Χαρών ΑΜΕΑ, είναι πλέον γεγονός!

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται πλέον το έργο της κατασκευής πέντε παιδικών χαρών για φιλοξενία παιδιών με ειδικές ανάγκες στους πέντε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά,  με χρηματοδότηση από την  Περιφέρεια Αττικής ύψους  1.5 εκ. ευρώ.

 Ένα έργο που ως όραμα και ιδέα ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2019 και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά ολοκλήρωσαν όλες τις διαδικασίες από την επιλογή των χώρων σε συνεργασία με τους πέντε Δήμους της περιοχής έως  την εκπόνηση των μελετών και τη δημοπράτηση του έργου,   με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση σύγχρονων και λειτουργικών χώρων που θα προωθούν τη συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι, χωρίς αποκλεισμούς. 

Μετά την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης στις 4/8/2023 ο ανάδοχος του έργου έχει οριοθετήσει τα πέντε εργοτάξια και προχωρά στην διαμόρφωση των χώρων για την εγκατάσταση του εξοπλισμού των παιδικών χαρών που επιλέχτηκε με κριτήριο να επιτρέπει το παιχνίδι σε όλες τις πλευρές  και να διαθέτει ειδικά στοιχεία που εξυπηρετούν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Αναλυτικά οι χώροι των επεμβάσεων είναι οι ακόλουθοι:

1.Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννου Ρέντη : έκταση 740 τ.μ.  στον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου Θεάτρου.
2.Δήμος Πειραιά : έκταση 718 τ.μ.  στο βορειοδυτικό τμήμα της πλατείας Γεωργίου Γεννηματά.
3.Δήμος Κορυδαλλού: έκταση 550 τ.μ.  στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.
4.Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας : έκταση 480 τ.μ. στην Ακτή Κράκαρη στην περιοχή των Λιπασμάτων
5.Δήμος Περάματος : έκταση 466 τ.μ.  στο νότιο τμήμα της πλατείας Ποντίων

Σε δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα  Αντωνάκου υπογράμμισε:

«Μια προσωπική μου επιθυμία και διαχρονικό όραμά μου για τη διαμόρφωση προϋποθέσεων  ισότιμης προσβασιμότητας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στους χώρους παιχνιδιού  και αναψυχής  γίνεται πράξη. Το έργο της κατασκευής πέντε  παιδικών χαρών ΑΜΕΑ στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, ένα από τα πρώτα που εισηγήθηκα με την ανάληψη των καθηκόντων μου το Σεπτέμβρη του 2019,  αποτελεί μια πρωτοβουλία με τεράστιο συμβολισμό, για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να λέμε ότι είμαστε μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες προς όλους. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη  Γιώργο Πατούλη  που στήριξε την ιδέα μας και τα  στελέχη  της Τεχνικής Υπηρεσίας μας τα οποία  θα συνεχίσουν να εργάζονται προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και  σε λίγους μήνες  οι πέντε παιδικές χαρές να παραδοθούν πιστοποιημένες, αδειοδοτημένες και πλήρως λειτουργικές στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά». 


Σχολιάστε εδώ