Χρήστος Μαλάκης: Η ψυχοθεραπεία ήταν ένας δρόμος!

Χρήστος Μαλάκης: Η ψυχοθεραπεία ήταν ένας δρόμος!

[Εξομολογήσεις]

• Δεν λέω ότι είναι πανάκεια

«Εγώ για χρόνια δεν είχα αυτοπεποίθηση. Ό,τι είχα μέσα μου, καλό ή κακό, το κρατούσα κλειδωμένο, δεν το εξέφραζα. Σήμερα είμαι 47 ετών και μπορώ να ομολογήσω ότι μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια πατάω γερά στα πόδια μου.

Είναι μία συνεχής πάλη να τα βρεις με τον εαυτό σου, να νιώσεις έτοιμος να αντιμετωπίσεις τους δαίμονές σου. Σε αυτό το μονοπάτι τι ρόλο μπορεί να παίξει ένας σκηνοθέτης; Σημαντικό. Ο σκηνοθέτης δεν χρειάζεται να σε χαϊδεύει, δεν χρειάζεται όμως και να σε κακοποιεί ψυχολογικά. Καμιά φορά λέω ότι εγώ έχω ‘‘υπάρξει’’ το #ΜeΤoo πριν το #ΜeΤoo, με την έννοια ότι παλαιότερα έχω έρθει σε μεγάλη ρήξη με σκηνοθέτες και αυτός ήταν και ένας λόγος για τον οποίο δεν έβρισκα εύκολα δουλειά.

Αυτό που άλλαξε τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν ότι πήρα την απόφαση να κάνω μια πολύ σοβαρή δουλειά με τον εαυτό μου. Να αποδεχτώ λάθη μου, να συγχωρέσω τον εαυτό μου, αλλά και ανθρώπους που έχουν περάσει από τη ζωή μου ή είναι ακόμη στη ζωή μου. Η ψυχοθεραπεία ήταν ένας δρόμος. Δεν λέω ότι είναι πανάκεια. Δεν έχω βρει 100% τον εαυτό μου.

Κανείς νομίζω δεν τον βρίσκει ποτέ απόλυτα. Αλλά τα τελευταία αυτά πέντε χρόνια νομίζω ότι ξεκινάω από την αρχή, τόσο στο θέατρο όσο και εν γένει στη ζωή».

Υπογραφή: Χρήστος Μαλάκης, Ηθοποιός


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ