Χάρης Δούκας: Η Αθήνα πρέπει να βρει ξανά την αυτοπεποίθησή της

Χάρης Δούκας: Η Αθήνα πρέπει να βρει ξανά την αυτοπεποίθησή της

[Εξομολογήσεις]

«Όταν περπατάς στους δρόμους, στις πλατείες, όπου συναντώνται άνθρωποι, διαπιστώνεις μια απώλεια, μια απουσία ψυχής. Μοιάζει η πόλη χωρίς ρυθμό, σε κατάσταση αβεβαιότητας και οικονομικής δυσχέρειας. Θα έλεγα λοιπόν πως το όραμά μου είναι να ανακτήσει η Αθήνα τη χαμένη της αυτοπεποίθηση, να βρει ξανά την ταυτότητά της.

Για να επιστρέψει το χαμόγελο και η αισιοδοξία στους κατοίκους της.
Οι κριτικές που ασκούνται για την τρέχουσα διαχείριση του δήμου είναι γνωστές σε όλους, βιώνονται καθημερινά από τους κατοίκους. Μια εμμονή σε μεγαλεπήβολες κεντρικές επιλογές, που δεν βρήκαν μια αποτελεσματική εφαρμογή, αλλά ένα ράβε-ξήλωνε σε ένα σκηνικό από παρεμβάσεις αποσπασματικές, εδώ και εκεί. Σε αυτά θα προσθέσω και τα εξής. Είμαστε στις τελευταίες θέσεις στην κάλυψη πρασίνου σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης. Είμαστε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τις χειρότερες επιδόσεις στην ποιότητα του αέρα.

Όμως, το καθαρό περιβάλλον δεν είναι για εμάς μία ακόμα προτεραιότητα, αλλά δικαίωμα του κάθε πολίτη, αδιαπραγμάτευτο. Η βελτίωση της ποιότητας του αέρα, του οξυγόνου που αναπνέουμε δηλαδή, δεν είναι άλλη μία δράση, αλλά μία ανάγκη υπαρξιακή. Για αυτό, επαναφέρουμε την πράσινη ατζέντα, όχι ως συμπλήρωμα, αλλά ως αφετηρία του προγράμματός μας».

Υπογραφή: Χάρης Δούκας, Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με το ΠΑΣΟΚ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ