ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός σίγουρα σε ομίλους  της UEFA, μία πρόκριση μένει για τον ΠΑΟΚ – Προχωράμε δυνατά!

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός σίγουρα σε ομίλους της UEFA, μία πρόκριση μένει για τον ΠΑΟΚ – Προχωράμε δυνατά!

Στη διάρκεια της περσινής, ομολογουμένως καταστροφικής, σεζόν η Ελλάδα μάζεψε μόλις 2.125 βαθμούς, με αποτέλεσμα να καταποντιστεί στη βαθμολογία της UEFA. Φέτος, με τον τρίτο προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων να έχει ολοκληρωθεί (η ΑΕΚ αγωνιζόταν χθες με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ), η χώρα μας έχει ήδη 2.100.

Η ισοπαλία του Ολυμπιακού στο Γκενκ και η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Χάιντουκ Σπλιτ χάρισαν 300 βαθμούς στην Ελλάδα, που έχει εδραιωθεί πλέον στη 19η θέση με 22.225 πόντους και έχει στο -200 την Κροατία, στο -225 την Πολωνία και στο -1.100 τη Σουηδία. Το σημαντικό είναι πως η χώρα μας θα έχει μίνιμουμ τρεις ομάδες σε ομίλους μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ενώ και ο ΠΑΟΚ απέχει μία πρόκριση από εκείνους του Conference League.

Στην παρούσα φάση έχουμε εξασφαλισμένους μίνιμουμ 24 αγώνες, οκτώ για κάθε ομάδα (2+6, playoffs και ομίλους). Που σημαίνει πως υπάρχουν οι συνθήκες για εκτόξευση στη βαθμολογία, κάτι απολύτως αναγκαίο από τη στιγμή που η 18η Τσεχία απέχει 1.825 βαθμούς, ενώ πιο πάνω βρίσκονται οι Δανοί, οι Ισραηλινοί και οι Ουκρανοί.

Στο πλαίσιο αυτό, θετικός ήταν για την Ελλάδα ο αποκλεισμός της Χάιντουκ, ενώ και η ΑΕΚ απέκλεισε με επικό τρόπο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. ομάδα.

Η Ένωση βρίσκεται στην Αμβέρσα για να πραγματοποιήσει σήμερα το βράδυ  (22:00) το πρώτο βήμα προς την πρόκριση των ομίλων του Champions League. Ο επαναληπτικός έχει οριστεί στην OPAP Arena στις 30 Αυγούστου.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ