Μ. Μπουγιουκλάκης στο “Π”: «Πάμε πάνω» τον Κορυδαλλό μας

Μ. Μπουγιουκλάκης στο “Π”: «Πάμε πάνω» τον Κορυδαλλό μας

Του
ΜΑΡΚΟΥ Β. ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ
Δημοσιογράφου, Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Κορυδαλλού
με τον Στέφανο Χρήστου


Πριν από τέσσερις δεκαετίες, ο πατέρας μου, ηθοποιός και δημοσιογράφος Βασίλης Μπουγιουκλάκης, εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στον Κορυδαλλό, μια όμορφη πόλη που –δυστυχώς– ταυτίστηκε με τις φυλακές για περισσότερο από μισό αιώνα, μέχρι τη δεκαετία του ’90, που ο τότε δήμαρχος Στέφανος Χρήστου πρωτοστάτησε στον αγώνα για την απομάκρυνσή τους, η οποία δυστυχώς σήμερα, αντί να είναι δεδομένο, αποτελεί ζητούμενο.

Ο Στέφανος Χρήστου διετέλεσε για τρεις τετραετίες δήμαρχος Κορυδαλλού (1995 – 2006) και στη συνέχεια αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και παρ’ ολίγον βουλευτής, αφού ο εκλογικός νόμος τού «στέρησε» μια δημιουργική κοινοβουλευτική θητεία.

Συμπληρώνοντας τρεις δεκαετίες στη δημοσιογραφία και στην επικοινωνία, χρόνια τώρα, διαπιστώνω καθημερινά ότι όλες και όλοι οι δημότες θυμούνται με νοσταλγία τη δωδεκαετία Χρήστου, καθώς έδωσε ιδιαίτερη σημασία στον δημότη και στις ανάγκες του, δημιουργώντας υπηρεσίες και δράσεις με σκοπό την παροχή βοήθειας και υποστήριξης, ιδίως στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Είκοσι χιλιάδες (!) άνθρωποι έλαβαν βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, τη βελτίωση της κατάστασής τους και την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Ο Στέφανος Χρήστου, αντί να επαναπαυθεί στις δάφνες του παρελθόντος, καθώς εκτός από «χορτάτος» από αξιώματα και θέσεις ήταν και είναι ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους δημάρχους της χώρας μας, είναι υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού, ξανά.

Ο βασικός λόγος ήταν το ότι διαπίστωσε το θλιβερό γεγονός πως τα ζητήματα της οριστικής απομάκρυνσης των φυλακών και της αξιοποίησης του χώρου των Λατομείων στο Σχιστό, που αναδείχθηκαν από τον ίδιο, παραμένουν ανοιχτά, ενώ παράλληλα την τελευταία τετραετία παρατηρείται μια πρωτόγνωρη και απόλυτη άπνοια, καθώς δεν έχει γίνει κανένα απολύτως έργο στον Κορυδαλλό. Η πόλη μας μαράζωσε και διαθέτει μηδαμινές σχεδόν κοινωνικές δομές και δράσεις, παρά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έλαβε ως έκτακτη κρατική επιχορήγηση.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δημιούργησε ελπίδα σε χιλιάδες πολίτες που στοιχήθηκαν αμέσως μαζί του, μαζί με παλαιούς και νέους συνεργάτες, και έτσι είναι επικεφαλής μιας ευρύτατης, ενωτικής και αυτοδιοικητικής κίνησης, πέρα από κομματικές περιχαρακώσεις, με συγκριτικά πλεονεκτήματα το ήθος, την επάρκεια, την εμπειρία και τη γνώση για κάθε «μικρό» ή μεγάλο θέμα του Κορυδαλλού και της Αυτοδιοίκησης.

Ο Στέφανος Χρήστου με τίμησε με την πρότασή του να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αλλά και υπεύθυνος Τύπου και ΜΜΕ του συνδυασμού «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά» και, χωρίς σκέψη, δέχθηκα.

Στην πορεία, διαπίστωσα το εύρος και τον υπερκομματικό χαρακτήρα του συνδυασμού μας, βλέποντας τη στήριξη στο πρόσωπο του Στέφανου Χρήστου ετερόκλητων πολιτικά ανθρώπων, από όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου, από τον πρώην γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ μέχρι τέσσερις εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της σημερινής δημοτικής αρχής, οι οποίοι προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και –προς τιμήν τους– άφησαν τις όποιες «καρέκλες» τους, καταγγέλλοντας μάλιστα τη νυν βραχύβια συνδιοίκηση, για να συστρατευτούν μαζί του. Διαπίστωσα, επίσης, και ότι εννέα στους δέκα υποψηφίους του συνδυασμού του Στέφανου Χρήστου είναι νέα πρόσωπα, όχι μόνο ηλικιακά αλλά και στην Αυτοδιοίκηση.

Ανταποκρινόμενοι στην πρό(σ)κληση του Στέφανου Χρήστου, δεκάδες επιτυχημένοι και καταξιωμένοι στην τοπική κοινωνία, γυναίκες και άνδρες, δημοτικοί σύμβουλοι εν ενεργεία, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, επιστήμονες (ιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι), καταξιωμένοι και επιτυχημένοι άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού (σκηνοθέτες, συγγραφείς, μουσικοί, ζωγράφοι), υπάλληλοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα (δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές), αθλητές – πρωταθλητές, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, καθηγητές και φοιτητές, καταθέτουμε δημόσια την πολιτική μας βούληση για την αναγκαία και μεγάλη αλλαγή και διεκδικούμε την εμπιστοσύνη σας για την αυριανή πορεία του Δήμου Κορυδαλλού.

Είμαστε νέοι στην ηλικία, με ανησυχίες και στόχους, νέοι επίσης στην πολιτική ζωή κάθε ηλικίας, με αγάπη και όνειρα για τον Κορυδαλλό. Ερχόμαστε ως ήρεμη δύναμη, με πολιτικό πολιτισμό και μεστή πολιτική αντιπαράθεση, για το μέλλον του Κορυδαλλού.

Και, κλείνοντας, λίγα λόγια για μένα. Είμαι δημοσιογράφος, σύμβουλος Επικοινωνίας και Διαφήμισης, μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και της Ομοσπονδίας Τύπου Ελλάδας. Εργάστηκα στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νίκαιας και εδώ και 25 έτη στο Γραφείο Τύπου του Κτηματολογίου, όπου διετέλεσα επί σειρά ετών πρόεδρος των εργαζομένων του.

Παράλληλα, συνεισφέρω επί 25 έτη ως σύμβουλος Επικοινωνίας και Διαφήμισης στον χώρο των εκδόσεων, των ραδιοτηλεοπτικών παραγωγών και της οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων και, με τη στήριξη και την ψήφο των δημοτών του Κορυδαλλού, επιθυμώ να συμβάλω ώστε η πόλη μας να γίνει «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά». Να «πάμε πάνω».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ