Επική πρόκριση στις καθυστερήσεις!

Επική πρόκριση στις καθυστερήσεις!

• Ο Λιβάκοβιτς ο μεγάλος αντίπαλος της ΑΕΚ

Μία βραδιά βγαλμένη από τα όνειρα του κάθε οπαδού της ΑΕΚ! H Ένωση βρέθηκε με 2-0 πίσω στο σκορ στο 92′ αλλά μέσα σε 5 λεπτά σκόραρε δύο φορές και πήρε τεράστια πρόκριση στα playoff του Champions League. 

Ο Αραούχο στο 92΄ και ο Ντομαγκόι Βίντα στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων υπέγραψαν τη μεγάλη ανατροπή. Η Ντιναμό είχε «αγγίξει» την πρόκριση με τέρματα των Σούταλο (45+1΄), Λιούμπιτσιτς (65΄). Επόμενος αντίπαλος της Ένωσης η Άντβερπ.

Η ΑΕΚ πήρε μια επική πρόκριση σε μία από τις μεγαλύτερες βραδιές της ιστορίας της! Αν και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έφτασε να σκοράρει δύο φορές με τους Λιούμπιτσιτς και Μπούταλο, κρατώντας το ανέπαφο της εστίας της με μεγάλες αποκρούσεις του Λιβάκοβιτς, η Νταμπλούχος Ελλάδας έφτασε στο 2-2 με την γκολάρα του Σέρχιο Αραούχο στο 92′ και με το… τρελό σενάριο των τελευταίων λεπτών της καθυστέρησης: πέναλτι μέσω VAR σε χέρι του Λιούμπιτσιτς στο 98′, απόκρουση του Λιβάκοβιτς στην εκτέλεση του Λιβάι και γκολ στην επαναφορά από το κεφάλι του Ντομαγκόι Βίντα!

Συγκλονιστικές στιγμές πριν και μετά τον αγώνα, με την επίσημη ΑΕΚ και τον κόσμο της να αποτίουν φόρο τιμή στη μνήμη του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε μία πολύ καλά στημένη ομάδα ομάδα, που έχει ανατρέψει πολλά ματς εκτός έδρας με εξαιρετικούς τεχνικές και πολύ ταλέντο αλλά κυρίως εναν καταπληκτικό γκολκίπερ! Λιβάκοβιτς… αυτός ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημά της καθώς για 90 λεπτά φαινόταν σχεδόν αδύνατο να τον νικήσει, μέχρι που βρήκε τον τρόπο ο Αραούχο.

Έχει πάγκο η Ένωση

Από την άλλη όμως η ΑΕΚ μέσα σε αυτή την έδρα και με την καλύτερη ως τώρα αντίπαλο εδειξε ισχυρότερη από ποτέ καθώς εκτός απο ένα πολύ καλό σύνολο και έναν προπονητή που έχει βάλει τους οδηγούς και τον ρυθμό μιας συγχρονης ομάδας… έχει και πάγκο!

Η μυθική κλάση του Αραούχο

Μυθικός Αραούχο, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, μειώνοντας σε 2-1 για την Ντινάμο Ζάγκρεμπ με φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από κόρνερ, ανοίγοντας στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων τον δρόμο για τη μυθική επιστροφή της AEK και την πρόκριση στα playoffs του Champions League!

Έχει πάρα πολλά πράγματα

Ο Αλμέιδα έχει να μελετήσει πολλές αδυναμίες κυρίως αμυντικές απέναντι στους πολύ έξυπνους και καλά καταρτισμένους αντίπαλους παίκτες όπως αυτοί της της Ντινάμο, όμως ο χρόνος δεν υπάρχει για πολλές δοκιμές. Τώρα χρειάζονται ψυχικά αποθέματα για την ερχόμενη Τρίτη, στην Αμβέρσα. Το ταξίδι έχει και συνέχεια, η ΑΕΚ ήδη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League όμως θέλει και μπορεί το ακόμα περισσότερο.

Διαιτητής: Εσπέν Εσκάς (Νορβηγία)
Κίτρινες: Ιβάνουσετς, Μίσιτς, Μιχαϊλιτσένκο, Σούταλο, Μάριν
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα):
 Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (67΄ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (76΄ Μάνταλος), Πινέδα (76΄ Γαλανόπουλος), ‘Αμπραμπατ (67΄ Ελίασον), Τσούμπερ (67΄ Αραουχο), Γκαρσία
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαραμί, Ριστόφσκι, Σούταλο, Λιούμιπισιτς, Μιχαϊλιτσένκο, Μπούλατ, Μίσιτς, Σπίκιτς (86΄ Μάριν), Ιβάνουσετς, Πέτκοβιτς

* Η φωτογραφία του αδικοχαμένου Μιχάλη δέσποζε στο κέντρο του πέταλου όπου βρίσκονται οι οργανωμένοι της ΑΕΚ. «Μακάρι και οι άλλοι να σου έμοιαζαν Μιχάλη» ανέφερε το πανό της Original Ελευσίνας, όπου διέμενε ο 29χρονος οπαδός της Ένωσης.

* Μετά την επίτευξη του γκολ της «λύτρωσης» ο Αραούχο πήρε μία φανέλα της ΑΕΚ με το όνομα «Μιχάλης» στην πλάτη και τη φίλησε.


Σχολιάστε εδώ