Πυροσβεστική παρέμβαση Κυρανάκη για τις ουρές στο Κτηματολόγιο

Πυροσβεστική παρέμβαση Κυρανάκη για τις ουρές στο Κτηματολόγιο

Άμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη μετά τα τηλεοπτικά πλάνα της προπερασμένης εβδομάδας, με τις ουρές έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών, και τις έντονες αντιδράσεις φορέων και κομμάτων.

Σε πρώτη φάση εκδόθηκε ένα ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο πληροφορούσε κάθε ενδιαφερόμενο πως από τις 25 Ιουλίου υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τους ίδιους τους πολίτες, μέσω του ktimatologio.gov.gr, ενώ ο αρμόδιος για το Κτηματολόγιο υφυπουργός επισκέφτηκε επιτόπου το Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών και ανακοίνωσε ένα επιπλέον εργαλείο για τη διευκόλυνση εκείνων που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν διά ζώσης, μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα ενεργοποιηθεί από τις 28 Αυγούστου στα Κτηματολογικά Γραφεία Αθηνών και Πειραιώς.

Αυτή, έπειτα από ταυτοποίηση των στοιχείων του αιτούντος, θα παρέχει ψηφιακά αριθμό προτεραιότητας, επιτρέποντας σε όποιον τη χρησιμοποιεί να παρακολουθεί στο κινητό του την πορεία της αίτησης, ώστε να αποφεύγει την ουρά. Μάλιστα, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι η χρήση της θα είναι υποχρεωτική για όποιους επιλέξουν να βρεθούν στα κτηματολογικά γραφεία, αντί να χρησιμοποιήσουν το ktimatologio.gov.gr, ώστε να καταπολεμηθούν και τα φαινόμενα εμπορευματοποίησης της σειράς προτεραιότητας.

Προκύπτει, βέβαια, αβίαστα ένα ερώτημα το οποίο έχουμε ξαναθέσει. Αφού η πλατφόρμα ήταν τόσο απλή και μπορούσε να εφαρμοστεί τόσο άμεσα, γιατί ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες πολίτες επί ενάμιση μήνα;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ