Νάρκη στα σχέδια Μητσοτάκη βάζουν οι «αντάρτες»!

Νάρκη στα σχέδια Μητσοτάκη βάζουν οι «αντάρτες»!

Καθαρή νίκη από τον πρώτο γύρο θέλουν στο Μαξίμου για τις περιφερειακές εκλογές

Στο Μέγαρο Μαξίμου βάζουν ψηλά τον πήχη για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης τον ερχόμενο Ο­κτώβριο.

Ο στόχος που έχει θέσει ο Κυρ. Μητσοτάκης ειδικώς για τις περιφέρειες είναι καθαρή νίκη (43%) από τον πρώτο γύρο, ούτως ώστε να μη… χρειαστεί δεύτερος γύρος. Με βάση το σκεπτικό του πρωθυπουργού, κατ’ αυτόν τον τρόπο: Πρώτον, θα επιβεβαιωθεί η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, όπως καταγράφηκε στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου. Και, δεύτερον, θα αποφύγει την περιπέτεια των επαναληπτικών εκλογών (δεύτερος γύρος), όπου σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Γεγονός που μπορεί να κάνει αμφίβολη την έκβαση της αναμέτρησης και να διακινδυνεύσει την ήττα σε μια ή περισσότερες περιφέρειες.

Στην προσπάθειά τους, οι γαλάζιοι υποψήφιοι, εκτός από τη δυσφορία των πολιτών για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, θα έχουν να αντιμετωπίσουν σε αρκετές περιπτώσεις και τους «αντάρτες» υποψηφίους, στελέχη προερχόμενα από την παράταξη, που αυτονομήθηκαν και κατεβαίνουν υποψήφιοι.

Κάτι που θα δυσκολέψει αρκετά το έργο των κυβερνητικών υποψηφίων, ειδικά δε τον στόχο τους να… καθαρίσουν το παιχνίδι από τον πρώτο γύρο και να αποφύγουν τις επαναληπτικές εκλογές και τους κινδύνους που αυτές κρύβουν.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, οι γαλάζιοι υποψήφιοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν «αντάρτες» σε τέσσερις τουλάχιστον περιφέρειες – ίσως μέχρι τέλη Αυγούστου προστεθεί και πέμπτη. Πιο συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο εν ενεργεία περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος θα έχει αντίπαλο τον επίσης γαλάζιο Χρ. Τοψίδη, ο οποίος στις εκλογές του 2019 είχε χάσει τη νίκη για μικρό αριθμό ψήφων. Επιπλέον, οι κάτοικοι της περιφέρειας δεν είναι ικανοποιημένοι από τη θητεία του κ. Μέτιου.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Γ. Κασαπίδης θα έχει απέναντί του τον πρώην βουλευτή Γ. Αμανατίδη, ο οποίος διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία. Εκτός από τον «αντάρτη», ο κ. Κασαπίδης θα έχει να αντιμετωπίσει το κακό κλίμα, λόγω των κυβερνητικών πολιτικών.

Στην Ήπειρο, ο Αλ. Καχριμάνης θα βρει απέναντί του τον «αντάρτη» Λ. Γεωργόπουλο και τον προερχόμενο από την παράταξη Σπ. Ριζόπουλο. Γεγονός που διαμορφώνει συνθήκες ώστε η μάχη να κριθεί στον δεύτερο γύρο.

Τέλος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο εν ενεργεία περιφερειάρχης Φ. Σπανός θα έχει αντίπαλο τον Κώστα Μαρκόπουλο, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει βουλευτής και υπουργός σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Προκύπτει, σαφώς, το συμπέρασμα ότι στις τέσσερις αυτές περιφέρειες η μάχη για τους κυβερνητικούς υποψήφιους θα είναι σκληρή και επίπονη και η έκβασή της θεωρείται αμφίβολη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ