Γ. Οικονόμου: Σύντομα το πόρισμα της ΕΔΕ στην αστυνομία για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια – Άμεσα η εφαρμογή των μέτρων στα γήπεδα

Γ. Οικονόμου: Σύντομα το πόρισμα της ΕΔΕ στην αστυνομία για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια – Άμεσα η εφαρμογή των μέτρων στα γήπεδα

«Υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ», παραδέχτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Συνδέσεις», αναφορικά με τα μέρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την οπαδική βία.

«κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα» τόνισε και πρόσθεσε πως «Χθες υπήρξε μια ευρεία σύσκεψη και η ανακοίνωση κάποιων μέτρων που έρχεται συμπληρωματικά στα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και έφερε αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να εξαφανίσει την παραπατικότητα

«Τα μέτρα που ανακοινώσαμε πριν από ένα χρόνο είχαν θετικό αντίκτυπο. Δεν εξαφάνισαν την παραβατικότητα ούτε η αυστηροποίηση των ποινών ή κάποιο μέτρο από μόνο του μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα» σημείωσε ο υπουργός.

«Τα μέτρα που πήραμε με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δράστες και να έχουμε αυτές τις ποινές» συμπλήρωσε λέγοντας ότι ο αθλητικός νόμος δίνει τη δυνατότητα να μπαίνουν αυστηρές ποινές όταν γίνονται επεισόδια μακριά από τα γήπεδα.

«Η διαδικασία διερεύνησης των ευθυνών θα γίνει με αντικειμενικότητα και με τις προβλεπόμενες διαδικασίες χωρίς να συγκαλύψουμε κάτι», επισήμανε προσθέτοντας ότι «στόχος είναι στο μέλλον να μη ξαναβρεθούμε στο ίδιο σημείο, να μην μπορούμε να διαχειριστούμε πληροφορίες και να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σωστά».

Οι αστοχίες δεν πρέπει να οδηγούν σε ισοπεδωτικές κριτικές
«Αναδείξαμε την αποτυχία (σ.σ. της ΕΛ.ΑΣ.) από την πρώτη στιγμή και θα αποδώσουμε ευθύνες πολύ σύντομα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός προσθέτοντας ότι η έρευνα, θα προχωρήσει σε βάθος και όπου απαιτείται.

Αναφερόμενος, για άλλη μια φορά, στα επιχειρησιακά λάθη που έγιναν το βράδυ της 7ης Αυγούστου έξω από την Opap Arena ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι «η ίδια αστυνομία, το βράδυ των αιματηρών επεισοδίων συνέλαβε 102 σκληρούς ακροδεξιούς χούλιγκαν. Εκείνη την εβδομάδα κατάφερε να περιφρουρήσει γεγονότα αθλητικά σε ένα βεβαρυμένο πλαίσιο», συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε μια αλληλουχία λαθών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μια διαλυμένη αστυνομία» σημείωσε ο υπουργός λέγοντας ότι τα λάθη θα διορθωθούν. «Υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ» παραδέχτηκε επίσης ο κ. Οικονόμου.

Όσον αφορά τις ομάδες και τους συνδέσμους τόνισε ότι όλοι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έχουν αντιληφθεί, ο καθένας στο πεδίο του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του το τι πρέπει να γίνει για να περιοριστεί η οπαδική βία.

Αφού αποκάλυψε ότι συνομίλησε με την οικογένεια του 29χρονου Μιχάλη, συμπλήρωσε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθεί δικαιοσύνη και σε ό,τι αφορά τον δολοφόνο αλλά και σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή και την καθοδήγηση . «Πρέπει να βρούμε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ποιος τον σκότωσε και ελπίζω να έχουμε τα στοιχεία που θα μάς οδηγήσουν στον εντοπισμό του δολοφόνου», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Πηγή: ertnews.gr

Σχολιάστε εδώ