Η Τουρκία εξασφάλισε τεράστια χρηματοδότηση από τα Εμιράτα

Η Τουρκία εξασφάλισε τεράστια χρηματοδότηση από τα Εμιράτα

Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω θερινής ραστώνης, αλλά θα πρέπει η κυβέρνηση και, ειδικά, το ΥΠΕΞ να κινητοποιηθούν σε ένα ακόμη μέτωπο, αυτό των ΗΑΕ και της Σαουδικής Αραβίας.

Τους τελευταίους μήνες της ελληνικής προεκλογικής απραξίας και της εμμονής στα «παράθυρα ευκαιρίας», που άνοιγε δή­θεν ο Ερντογάν, η Τουρκία έχει κάνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση των σχέσεών της με τις δύο σημα­ντικές αραβικές χώρες. Και ενώ εμείς στείλαμε ολόκληρη συστοιχία Patriot στη Σαουδική Αραβία, αποσύροντάς την από το δικό μας αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα, βλέπουμε τώρα ότι η Τουρκία εξασφάλισε τεράστια χρηματοδότηση για την πολεμική βιομηχανία της από τα Εμιράτα και συγχρόνως έκλεισε συμβόλαια πώλησης μη επανδρωμένων Bayraktar τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων στο Ριάντ. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το προσεχές διάστημα η αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου να επισφραγισθεί με μια αντίστοιχη συμφωνία για πώληση Bayraktar και στο Κάιρο.

Οι εξαγωγές των μη επανδρωμένων από την Τουρκία δεν ενισχύουν μόνο οικονομικά τη χώρα και την πολεμική βιομηχανία της, αλλά αποδεικνύονται σε σπουδαίο εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: trt.net.tr


Σχολιάστε εδώ