Ινδία: Μικρή η μείωση του δείκτη τιμών χονδρικής – Αυξήθηκαν οι τιμές τροφίμων!

Ινδία: Μικρή η μείωση του δείκτη τιμών χονδρικής – Αυξήθηκαν οι τιμές τροφίμων!

• Ο πληθωρισμός στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας άρχισε να επιταχύνεται μετά τα σημάδια χαλάρωσης στους πρώτους μήνες του έτους.

Ο δείκτης τιμών χονδρικής της Ινδίας υποχώρησε 1,36% από έτος σε έτος τον Ιούλιο, αλλά η πτώση ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη λόγω των υψηλότερων τιμών των τροφίμων και ορισμένων εμπορευμάτων.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν απότομα 7,75% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με πτώση 1,24% τον Ιούνιο, και οι τιμές των μεταποιημένων προϊόντων μειώθηκαν κατά 2,51% τον Ιούλιο, έναντι πτώσης 2,71% τον προηγούμενο μήνα ενώ οι τιμές των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν 12,79% σε σχέση με πέρυσι, σε σύγκριση με πτώση 12,63% τον Ιούνιο, και οι τιμές των πρωτογενών ειδών αυξήθηκαν 7,57% έναντι πτώσης 2,87%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters από οικονομολόγους, ο πληθωρισμός λιανικής στην Ινδία είναι πιθανό να επιταχυνθεί στο 6,40% τον Ιούλιο λόγω της αύξησης των τιμών των τροφίμων, ξεπερνώντας το ανώτατο όριο ανοχής 2%-6% της Reserve Bank of India (RBI) για πρώτη φορά το πέντε μήνες.

Mε πληροφορίες απο το Reuters

Σχολιάστε εδώ