Η “μεγάλη” ΑΕΚ επιβλήθηκε της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μακσιμίρ»

Η “μεγάλη” ΑΕΚ επιβλήθηκε της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μακσιμίρ»

Πετά για την πρόκριση… η Ένωση –

Με γκολ του Κώστα Γαλανόπουλου στο 90ο λεπτό η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μακσιμίρ» και πραγματοποίησε άλμα πρόκρισης στα play off του Champions League. Απομένει να «σφραγίσει το εισιτήριο» στη της ρεβάνς του Σαββάτου (19/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπούλατ στο 39΄, ενώ ο Στίβεν Τσούμπερ είχε ισοφαρίσει για τους πρωταθλητές Ελλάδας στο 59΄.

Η παθιασμένη ΑΕΚ, ήταν ανώτερη από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, επικράτησε με 2-1 στο “Μάξιμιρ” κι έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης για τα playoff του Champions League.

Με ένα καταπληκτικο παιχνίδι στο Β ημίχρονο η ‘Ενωση “έπνιξε” την κροατική ομάδα και άξιζε να έχει βάλει τουλάχιστον 3 ακόμη γκόλ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ παρότι δεν άφηνε τη Ντινάμο να κρατά μπάλα και να δημιουργεί παιχνίδι δεν μπόρεσε να κρατήσει τους κροάτες στο κάθετο παιχνίδι και με λάθη στο κέντρο της άμυνας έδινε την ευκαιρία στον αντίπαλο να επιχηρεί σουτ εξω απο τη μεγάλη περιοχή και να δημιουργεί ευκαιρείες. Η Ντινάμο είχε τον έλεγχο και κατάφερε από στατική φάση να ανοίξει το σκορ. Ο Μπουλάτ εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ έξω από την περιοχή, κερδίζοντας τον Στάνκοβιτς για το 1-0.

Η ΑΕΚ Στο 16′είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού. Ο Τσούμπερ από τα δεξιά της περιοχής, έβγαλε εκπληκτική πάσα προς τον Λιβάι, ο οποίος έκανε την κίνηση στα αριστερά. Ο Γκαρσία πλάσαρε, αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ.

Η Νταμπλούχος Ελλάδας έκανε μια κολοσιαία εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Μπήκε πιο αποφασισμένη και επιθετική “βάζοντας” στο χορτάρι το γνωστό τρόπο παιχνιδιού. Πιεση ψηλά και πολύ γρήγορος ρυθμός. Αποτέλεσμα… ο Λιβάι Γκαρσία, στο 59΄ έδωσε στον Τσούμπερ, εκείνος με τρεις επαφές, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και σκόραρε για το 1-1.

Στο 90′ η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή με τον Αραούχο να κρατα την μπάλα στην περιοχή να τροφοδοτέί τον Πισάρο ο οποίος γυρίζει στον Γαλανόπουλο, που σκόραρε με σουτ. Μάλιστα ύψωσε το μαύρο περιβραχιόνιο αφιερώνοντας το γκολ στην μνήμη του Μιχάλη. Η ΑΕΚ με Βίντα έχασε τεράστιες ευκαιρίες καθώς ο Λιβάκοβιτς με καταπληκτικές επεμβάσεις απέτρεψε τον διασυρμό της κροατικής ομάδας.

Η ρεβάνς θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 19 Αυγούστου (21.45) στην OPAP ARENA.

ΓΚΟΛ: 39′ Μπουλάτ / 59′ Τσούμπερ, 90′ Γαλανόπουλος
Κίτρινες: 55′ Ιβανούσετς / 57′ Χατζισαφί, 90′ + 4′ Μάνταλος
Κόκκινη: 
Δοκάρι: 63′ Εμρέλι

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μπουλάτ (72′ Σούσιτς), Μίσιτς (84′ Κανένκο), Σπίκιτς (46′ Εμρέλι), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς (72′ Μπατούρινα), Πέτκοβιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέδια): Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (83′ Μάνταλος), Γιόνσον (67′ Γαλανόπουλος), Ελίασον (56′ Άμραμπατ), Πινέδα (83′ Πισάρο), Τσούμπερ (83′ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία

Περισσότερα σε λίγο…


Σχολιάστε εδώ