Στ. Χρήστου στο “Π”: Θα γίνει η πόλη μας «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά»

Στ. Χρήστου στο “Π”: Θα γίνει η πόλη μας «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά»

Του
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
πρώην Δημάρχου Κορυδαλλού, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά,
Υποψήφιου Δημάρχου Κορυδαλλού με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά»


Σχεδόν πενήντα ημέρες πριν από τις εκλογές και η βραχύβια συνδιοίκηση του Δήμου Κορυδαλλού πληρώνει το τίμημα της αλαζονείας, της αδιαφάνειας και της αναποτελεσματικότητας, καθώς την τελευταία τετραετία παρατηρείται μια πρωτόγνωρη και απόλυτη άπνοια στον δήμο μας. Δεν έχει γίνει κανένα απολύτως έργο στον Κορυδαλλό.

Εάν οι δημότες του Κορυδαλλού μάς εμπιστευθούν, όπως έπραξαν στο παρελθόν για τρεις συνεχείς τετραετίες, ο Κορυδαλλός θα αναδειχθεί –ξανά– σε ένα από τα ισχυρότερα εμπορικά κέντρα της Αττικής και σε τόπο προορισμού όλου του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής, με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Ας δούμε, όμως, συνοπτικά το πρόγραμμα και τις επιδιώξεις μας:

– Συνεχίζουμε τους αγώνες για την οριστική απομάκρυνση των Φυλακών και την αξιοποίηση των συγκεκριμένων χώρων για την ανάπτυξη της πόλης, μετά από δημόσια διαβούλευση. Στοχεύουμε στην υπογειοποίηση της Γρηγορίου Λαμπράκη και στη συνένωση του Άνω και του Κάτω Κορυδαλλού, σχεδιάζουμε την Πολιτική Προστασία για κάθε πιθανό σενάριο (σεισμό, πυρκαγιά, πλημμύρα, έκτακτη ανάγκη).

– Ολοκληρώνουμε την ένταξη στο σχέδιο πόλεως εκτάσεων στο Σχιστό, υποστηρίζουμε την προστασία και την αξιοποίηση του όρους Αιγάλεω και του αλσυλλίου Πανόραμα, κάνουμε παράλληλα στοχευμένες δενδροφυτεύσεις και προχωρούμε στην άμεση παύση κάθε δραστηριότητας που θέτει σε κίνδυνο το Σχιστό και τον ορεινό όγκο Αιγάλεω. Προτεραιότητά μας είναι η άμεση και ασφαλής εκκαθάριση από τα μπάζα διαφόρων ειδών των πρώην Λατομείων και η αξιοποίηση των 115 στρεμμάτων τους ως χώρων αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής.

– Στοχεύουμε στην αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων με τη δημιουργία «πάρκων τσέπης», την ενίσχυση του αστικού πρασίνου με στοχευμένες φυτεύσεις και την επιμόρφωση του προσωπικού της Υπηρεσίας Πρασίνου ώστε κάθε επέμβαση (κλάδεμα, φύτεμα, φροντίδα) να γίνεται με σχεδιασμό που να ταιριάζει στο μικρόκλιμα της περιοχής και στις ανάγκες κάθε φυτού. Προτεραιότητά μας είναι και η δημιουργία θέσεων στάθμευσης (υπόγεια και επίγεια γκαράζ).

– Επαναφέρουμε την τηλεφωνική γραμμή του δημότη, δημιουργούμε ψηφιακή πύλη για τη διαδραστική επικοινωνία με τους δημότες, υιοθετούμε τη διαφάνεια σε κάθε ανάθεση ή προμήθεια του δήμου, συστήνουμε τμήμα έξυπνης πόλης και γραφείου καινοτομίας, υλοποιούμε ηλεκτρονική ψηφιακή διακυβέρνηση και διαφάνεια, αλλά και ανοιχτή ετήσια λογοδοσία δημάρχου, διοργανώνουμε τοπικά δημοψηφίσματα και εγκαθιδρύουμε συμμετοχική δημοκρατία, δημιουργούμε Εργαστήριο Πολιτικής Αγωγής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και ψηφιακή πύλη ενημέρωσης για τα εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Κορυδαλλού.

– Υποστηρίζουμε τη συστέγαση Αστυνομικού Τμήματος, ΕΦΚΑ και Εφορίας στο Διοικητήριο Κορυδαλλού και την ανανέωση του στόλου και του εξοπλισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με τη δημιουργία σύγχρονου γκαράζ.

– Επαναλειτουργούμε το Δημοτικό Γραφείο Ανέργων και Επιχειρήσεων, με σκοπό τη διασύνδεση ανέργων και επιχειρήσεων του Κορυδαλλού και των όμορων δήμων. Μεριμνούμε για ειδικές ομάδες κατοίκων (Ρομά), με στόχο την πλήρη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο και την ομαλή συμβίωσή τους με τους υπόλοιπους κατοίκους, συνεχίζουμε και εντατικοποιούμε τις δράσεις για την τρίτη ηλικία μέσω των ΕΔΑΠΕ για την ψυχική και σωματική ευεξία των ηλικιωμένων, ενώ παράλληλα δημιουργούμε τη «Στέγη Φροντίδας» για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Ενισχύουμε τον θεσμό της οικογένειας, κυρίως της πολύτεκνης και της τρίτεκνης, με σκοπό την αντιμετώπιση του μεγάλου εθνικού δημογραφικού προβλήματος.

– Επιλύουμε το πρόβλημα της σχολικής στέγης για τα εκπαιδευτήρια που το αντιμετωπίζουν, δημιουργούμε Κέντρο Υγείας για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, επανασυστήνουμε τη Σχολή Γονέων και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, υλοποιούμε την υποστηρικτική εκπαίδευση των οικογενειών των ψυχοπασχόντων και των καρκινοπαθών, επαναλειτουργούμε το Λαϊκό Πανεπιστήμιο, ιδρύουμε Δημοτικό Κτηνιατρείο και ενισχύουμε την ενοριακή ζωή, σε συνεργασία με την Εκκλησία.

– Αναδεικνύουμε την πολιτιστική κληρονομιά του Κορυδαλλού, μεριμνούμε για την πρόσβαση όλων στις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και για τη διαμόρφωση νεών αθλητικών εγκαταστάσεων, για την αξιοποίηση των αύλειων χώρων των σχολείων για πολιτισμό και αθλητισμό και για τη διά βίου εκπαίδευση και απόκτηση δεξιοτήτων. Ενισχύουμε τις θεατρικές ομάδες του δήμου, δημιουργούμε σύγχρονη θεατρική σκηνή, αξιοποιούμε και εκσυγχρονίζουμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και αναδεικνύουμε το «Σινέ Παράδεισος» ως κοιτίδα πολιτισμού, υπό την ευθύνη του δήμου. Ενισχύουμε την Προοδευτική και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πινγκ πονγκ κ.λπ.), όπως στο παρελθόν.

– Έχοντας ειδική μέριμνα για το Σχιστό, στοχεύουμε στη δημιουργία παιδικού σταθμού, στην επέκταση του δικτύου ομβρίων της οδού Δερβενακίων, στην υπογειοποίηση δικτύου πυλώνων της ΔΕΗ, στη μετεγκατάσταση του γκαράζ του δήμου εκτός πόλης και την αξιοποίηση του υφιστάμενου χώρου, στη δημιουργία γυμνασίου και λυκείου σε συγκεκριμένα οικόπεδα (Λουκιανού, Σταματοπούλου κ.λπ.), στη διάνοιξη της οδού Ποταμού με ρυμοτόμηση στο ύψος του Γκαράζ της Νίκαιας και, τέλος, στην αποκέντρωση δημοτικών υπηρεσιών με ΑΤΜ για συναλλαγές αλλά και στην πυροπροστασία του δασυλλίου στο Πανόραμα με μέσα τελευταίας τεχνολογίας.

Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε τον Κορυδαλλό ξανά ψηλά, να τον φτάσουμε εκεί που του αξίζει. Για να γίνει ο τόπος μας «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά». Είμαστε το «αύριο», εκείνοι είναι ήδη «χθες».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: 94fm.gr


Σχολιάστε εδώ