Χ. Κοπιτσής στο “Π”: Δεν πήραμε το μάθημά μας με τον Άλκη

Χ. Κοπιτσής στο “Π”: Δεν πήραμε το μάθημά μας με τον Άλκη

Του
ΧΑΡΗ ΚΟΠΙΤΣΗ
πρώην Ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ


Ο χαμός του Μιχάλη είναι ακόμη ένα τραγικό περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των θυμάτων της οπαδικής βίας. Το θέμα, όμως, είναι ότι σε τακτική, δυστυχώς, βάση επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πήραμε το μάθημά μας με τον Άλκη.

Φως στον ορίζοντα δεν βλέπω. Χάνονται νέοι άνθρωποι, μας λυπεί ασφαλώς το γεγονός, αλλά ως Πολιτεία τι κάνουμε; Πού πάμε; Πώς αντιδράμε; Πώς θωρακιζόμαστε; Νόμοι υπάρχουν, αλλά, αν δεν εφαρμόζονται –στο απόλυτο–, δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Και θα πω και το εξής. Πολιτική βούληση δεν υπάρχει, και δεν το κομματικοποιώ, ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνά το λέω. Μου είναι δύσκολο να σκέφτομαι ότι ένα ευνομούμενο κράτος αδυνατεί να τιθασεύσει 100 – 200 περιθωριακούς. Όσο για το ταξίδι… αναψυχής των κροατών δολοφόνων στη χώρα μας, γιατί τέτοιο ήταν, αφού ουδείς τους ενόχλησε, δεν έχω να σχολιάσω κάτι.

Κοιτάξτε, αν οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου πράγματι θέλουν να σκοτώσουν μια και καλή τη βία, άνετα το μπορούν. Όμως, το ζήτημα είναι ότι μάλλον δεν θέλουν, για κάποιους δικούς τους λόγους. Έτσι δεν πάμε πουθενά. Και αυτός ο μαύρος κύκλος αίματος όλο και θα γιγαντώνεται. Για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις, δηλαδή, ότι κάτι μπορεί να διαφοροποιηθεί. Τίποτα απολύτως.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: aek-live.gr


Σχολιάστε εδώ