Αδειάζει η πόλη, ώρα… διακοπών

Αδειάζει η πόλη, ώρα… διακοπών

Από το προπερασμένο Σαββατοκύριακο, το τελευταίο του Ιουλίου, ο Πειραιάς έχει φορέσει την… καλοκαιρινή του στολή. Τη στολή των διακοπών, τη στολή της χαλάρωσης, της ανεμελιάς, της ξεγνοιασιάς.

Ένας Πειραιάς διαφορετικός, μισοάδειος, προσβάσιμος και φιλικός, όπου δεν στριμώχνεσαι στους κεντρικούς δρόμους ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που βρίσκεις εύκολα να παρκάρεις, που πας στη δουλειά σου στην ώρα σου, χωρίς άγχος και καθυστερήσεις.

Οι μόνες ώρες που δεν πρέπει να κυκλοφορεί κάνεις στη λεωφόρο Παπανδρέου και στην Κόνωνος ή στην πλατεία Ιπποδαμείας είναι νωρίς το πρωί και το απόγευμα προς το βράδυ, όταν φεύγουν τα πλοία και υπάρχει συνωστισμός στο λιμάνι.

Αυτές τις μέρες ο Πειραιάς θυμίζει νησί ή κάποιο κοσμοπολίτικο θέρετρο, με τις παραλίες του, τις πλαζ, τις ακτές, τη μαγευτική θέα προς το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού, τις γωνιές του, τον Προφήτη Ηλία με τα σοκάκια του αλλά και το σοκαριστικό αγνάντεμα στην απέναντι πλευρά του φαληρικού όρμου, τις πλαγιές της Καστέλας, το Μικρολίμανο και, φυσικά, το Πασαλιμάνι και το ΣΕΦ, με τον αναβαθμισμένο περιβάλλοντα χώρο.

Όταν… φοράει τα καλοκαιρινά του, ο Πειραιάς γίνεται άλλη πόλη. Ελκυστική, ανθρώπινη, δοτική. Είναι η πόλη που ο καθένας φαντάζεται και όλοι τη θέλουν.

Αν επιστρέψατε από τις διακοπές σας ή δεν φύγατε ακόμα ή, στη χειρότερη, αν δεν προβλέπεται να πάτε, ελάτε στον Πειραιά. Πάρτε μια… γεύση διακοπών μέσα στην πόλη. Νιώστε την ανάσα του, απολαύστε τη δροσιά του, χαρείτε το κύμα του.

Ο Πειραιάς το καλοκαίρι αξίζει πολλά. Και τα δίνει όλα. Ο καθένας βρίσκει αυτό που ζητά, αυτό που χρειάζεται, αυτό που θέλει.

Μην το ξεχνάτε. Ελάτε!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ