Παράνομοι διακινητές μεταναστών, με την εμπλοκή ΜΚΟ

Παράνομοι διακινητές μεταναστών, με την εμπλοκή ΜΚΟ

Φωνάζουμε και γράφουμε εδώ και χρόνια για τον ρόλο που παίζουν συγκεκριμένες ΜΚΟ και διάφοροι επαγγελματίες ακτιβιστές στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Η τελευταία είδηση, σύμφωνα με την οποία υπάρχει δικογραφία για παράνομο κύκλωμα διακίνησης στη Λέσβο με εμπλοκή και ΜΚΟ, βάσει στοιχείων που έχουν προκύψει από μαρτυρίες αλλά και από έρευνες της ΕΥΠ, πρέπει να σημάνει συναγερμό.

Είναι οι ίδιοι που έχουν εγκατασταθεί στα νησιά για να συντονίζουν, μαζί με τους παράνομους διακινητές ανθρώπων, τα δρομολόγια από τις τουρκικές ακτές προς τα ελληνικά νησιά και να προσφέρουν «εγγυήσεις» και «προστασία» στους δυστυχισμένους, που δίνουν 3.000 και 4.000 δολάρια, ισχυριζόμενοι ότι με τις παρεμβάσεις τους θα αποκτήσουν πρόσβαση στην ΕΕ.

Είναι οι ίδιοι που πρώτοι βγαίνουν και καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι αφήνει ανθρώπους να κινδυνεύουν στη θάλασσα, ενώ είναι οι ίδιοι που σε συνεργασία με τους διακινητές θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων, μετατρέποντας τη Μεσόγειο σε ένα υγρό νεκροταφείο. Θα πρέπει όλες οι κρατικές υπηρεσίες να ξυπνήσουν και να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά, χωρίς ταμπού και φοβικά σύνδρομα, αυτό που εξελίσσεται σε μείζονα απειλή ασφάλειας για τη χώρα μας…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ