Προσωρινή ανακωχή στους Σπαρτιάτες

Προσωρινή ανακωχή στους Σπαρτιάτες

–Τέλη Αυγούστου θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους

Τέλη Αυγούστου, το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να λύσουν –οριστικά;– τις διαφορές τους οι Σπαρτιάτες.

Στην προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ο­μάδας, που εξελίχθηκε σε… σύσκε­ψη, συμφωνήθηκε προσωρινή ανακωχή. Με τη δέσμευση ότι προς το τέλος του μήνα θα συνεδριάσει σε πλήρη απαρτία η Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα λάβει σημαντικές αποφάσεις για τη μελλοντική πορεία και τη στρατηγική του κόμματος.

Ενδεικτικές του προσωρινού χαρακτήρα που έχει η ανακωχή ήταν οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου Χ. Κατσιβαρδά: «Αντηλλάγησαν προτάσεις, αλλά δεν καταλήξαμε σε αποφάσεις. Προς στιγμήν όλα κυλούν ομαλά». «Πιθανόν λύσαμε τις διαφορές μας», ήταν και η δήλωση του προέδρου Β. Στίγκα. Ο οποίος, αν και αμφισβητείται από το σύνολο σχεδόν των βουλευτών, προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και δράσης του κόμματος. «Θα δείτε διαφορετικούς Σπαρτιάτες στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο», ανέφερε, χωρίς ωστόσο να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες ως προς το περιεχόμενο και την κατεύθυνση που θα έχουν οι αλλαγές.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Στίγκας θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα μπλοκ εννιά ή δέκα βουλευτών που θα επιχειρήσει να επιβάλει τις θέσεις του ως προς τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα. Λέγεται, δε, ότι, αν εκείνος αντιδράσει ή διαφωνήσει, θα επιχειρηθεί η ανατροπή του. Κατά συνέπεια, ο δρόμος για τον κ. Στίγκα δεν θα είναι σπαρμένος με άνθη.

Το μεγάλο αγκάθι θα είναι η υποψηφιότητα του Ηλ. Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, καθώς οι βουλευτές των Σπαρτιατών θα ζητήσουν το κόμμα να δηλώσει ανοιχτά ότι τον στηρίζει! Αν ο κ. Στίγκας συμφωνήσει, θα ταυτιστεί με τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού. Αν, όμως, διαφωνήσει, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις σχεδόν όλων των βουλευτών του και οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαρρεύσει πληροφορίες για το ενδεχόμενο διεξαγωγής συνεδρίου, πλην όμως στη συνάντηση της Πέμπτης συμφωνήθηκε ότι το ζήτημα δεν είναι του παρόντος και πως θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στα τέλη του μήνα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: pagenews.gr


Σχολιάστε εδώ